google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τσίλης – Τζιάλλας βρέθηκαν στην… κορυφή της Ευρώπης, ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτ/μα - epiruschannel.gr

Τσίλης – Τζιάλλας βρέθηκαν στην… κορυφή της Ευρώπης, ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτ/μα





Εντυπωσιακή επιστροφή στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους έκαναν οι Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, μετά από ενάμισι χρόνο εκούσιας αποχής απ’ την Ελληνική Εθνική Ομάδα και τις μεγάλες διοργανώσεις.
Οι δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων πήραν εκ νέου το… βάπτισμα του πυρός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη το περασμένο τριήμερο στο Βελιγράδι της Σερβίας και η αγωνιστική τους παρουσία με την Τετράκωπο των Ανδρών, με την οποία εξάλλου διέπρεψαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, επιβραβεύθηκε με ένα ασημένιο μετάλλιο!
Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας και του Ν.Ο.Ι. την τελευταία διετία, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι ο Γ. Τσίλης και ο Γ. Τζιάλλας είναι οι κορυφαίοι Γιαννιώτες κωπηλάτες όλων των εποχών και ανάμεσα στους καλύτερους που έχει αναδείξει η χώρα μας!
Η Τετράκωπος των Ανδρών, όπου εκτός απ’ τους δύο Γιαννιώτες συμμετείχαν ο επίσης Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάννης Χρήστου και ο πρωταθλητής Διονύσης Αγγελόπουλος, μετά από μία εντυπωσιακή κούρσα στον τελικό της Κυριακής, «μονομάχησε» με την Ιταλική βάρκα, τη νίκησε και τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 05:51.020 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Πρώτη κατετάγη η ομάδα της Μεγ. Βρετανίας (05:46.860), η οποία, σημειωτέον, είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου!
Οι δηλώσεις
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που καταφέραμε με την επιστροφή μας στους διεθνείς αγώνες να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Αυτός εξάλλου ήταν ο στόχος μας και μας δίνει δύναμη για την συνέχεια», ανέφερε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επιτυχία στο Βελιγράδι ο Γιώργος Τζιάλλας.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσίλης τόνισε ότι «δουλέψαμε σκληρά επί πολλούς μήνες για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα στο Πανευρωπαϊκό και στόχος μας είναι τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο και φυσικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι για μας μεγάλη πρόκληση μία διάκριση και σε αυτούς τους αγώνες».
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες βρίσκονται αυτή την περίοδο σε αναζήτηση χορηγού προκειμένου να στηρίξει την προσπάθειά τους για την συνέχεια, η οποία έχει «ορίζοντα» τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Λαμπρίδης -Διαμάντη
Εκτός των Τσίλη και Τζιάλλα, πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν στο Βελιγράδι και οι άλλοι δύο πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. που συμμετείχαν στους αγώνες. Ο Αποστόλης Λαμπρίδης βρέθηκε στην πέμπτη θέση στους μικρούς τελικούς στην βαριά Δίκωπο των Ανδρών παρέα με τον Κωνσταντίνο Χρηστομάνο, βάζοντας μία πολύ ελπιδοφόρα παρακαταθήκη για την συνέχεια. Τέλος, η Ελένη Διαμαντη που βρίσκεται σε φάση αλλαγής κατηγορίας από την βαριά στην ελαφριά, κατέλαβε την τέταρτη θέση στον Γ΄ τελικό του Σκιφ Γυναικών και την 16η στη γενική του αγωνίσματός της.

Οι Γ. Τζιάλλας, Απ. Λαμπρίδης, Λ. Διαμάντη και ο Γιαννιώτης Ομοσπ. τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος θα φτάσουν στα Γιάννενα απόψε λίγο πριν τις 9 αεροπορικώς.
Ο ΝΟΙ θα τους υποδεχθεί στο Αεροδρόμιο όπου και θα γίνουν δηλώσεις.
Από το Blogger.