google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τα χάπια μου... | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Τα χάπια μου... | epiruschannel.gr

του Κώστα Παπαθεοδώρου

*Από το φούρνο στην κατάψυξη. Καύσωνας ενόψει και κρυάδες από τη Βουλή.

*Ο καιρός του τριημέρου προβλέπεται… θερμοπυρηνικός. Το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς.

* Παγωνιά για τις γυναίκες που, με το νέο ασφαλιστικό, θα δουλεύουν μέχρι τα 65 τους χρόνια.

* Εξίσωση ανδρών και γυναικών. Πάγιο αίτημα του…φεμινιστικού κινήματος!

*Το καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα θα καταργηθεί σταδιακά από την 1/1/2011 έως το 2013 στο Δημόσιο και- όπως όλα δείχνουν- έως το 2015 στα υπόλοιπα Ταμεία (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τύπου κ.ά.).

*Τραγική(λένε) η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία. Έλλειψη ιατρικών υλικών λόγω του εμπάργκο διαρκείας των προμηθευτών στους οποίους το κράτος οφείλει περισσότερα απο 5 δισ. ευρώ.

* Απο το 2007 έως το 2009 τα χρέη τριπλασιάστηκαν από τα "καπέλα" που μπήκαν στα ιατρικά υλικά, με απ' ευθείας αναθέσεις, χωρίς να γίνονται διαγωνισμοί.

* Πάνω από 60 εκατ. είναι το χρέος στο Νοσοκομείο Άρτας.

* Η Κυβέρνηση προετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για εξόφληση με τριετή ομόλογα των χρεών των νοσοκομείων.

*Δραματική έκκληση του προέδρου των γιατρών για άμεση λύση, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

*Στα Γιάννενα έχουμε την τύχη να διαθέτουμε εξαιρετικά νοσοκομεία.

* Και ευτυχώς- όπως διαβάζω στην παρακείμενη στήλη- δεν υπάρχουν (σημαντικά) προβλήματα επάρκειας ιατρικών υλικών.

*Εξαιρετικά νοσοκομεία δίχως αντίστοιχους γιατρούς δεν γίνεται..

*Γειά σου Λάμπρο…

* Μείον ένας. Ο Κιλτίδης ανεξαρτητοποιήθηκε και κατευθύνεται προς τη Ντόρα η οποία κατέλαβε εξ εφόδου την οργάνωση νεολαίας (ΟΝΝΕΔ) Ιωαννίνων.

* Σφίγγει ο κλοιός (και οι κώλοι) για τη Siemens. Ο Παμπούκης απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά να δοθούν όλα τα στοιχεία για τυχόν αποδέκτες από τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

*Εμμέσως τους λέει ότι εάν δεν ανταποκριθούν θα σταματήσει η συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο.

*Τεράστια αποθέματα μετάλλων (χρυσού χαλκού, λιθίου σιδήρου, και άλλων σπάνιων ορυκτών) περίπου ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων κρύβει το υπέδαφος του Αφγανιστάν, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Πενταγώνου.

*Ήταν από καιρό γνωστό αυτό ή να αναμένουμε νέο προληπτικό πόλεμο από τους Αμερικανούς;

*Παρέμβαση της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. (στην οποία μέλος είναι και ο Πάνος Οικονομίδης) υπέρ της δικαιότερης και αποτελεσματικότερης νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

*Από το πλαίσιο της παρέμβασης ξεχωρίζω ως πιο σημαντικό το ακόλουθο σημείο: «Η μελλοντική ΚΑΠ θα πρέπει να ανταποκρίνεται περισσότερο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγροτική παραγωγής, να ανταμείβει τους αγρότες που σέβονται το περιβάλλον και επενδύουν για παράδειγμα στις βιολογικές καλλιέργειες».

*Απολογισμός δράσης και προγραμματισμός έργων από την ΕΤΑΝΑΜ. Θα μπορούσε να κάνει πολλά για τον Αμβρακικό, αλλά έμεινε στα ελάχιστα και σχεδόν μόνο για την εξασφάλιση της μισθοδοσίας του προσωπικού. Τι κρίμα…

*(Ξανα)αντέδρασαν οι κάτοικοι του Ελληνικού και απέτρεψαν τη διέλευση φορτηγού το οποίο μετέφερε μηχανήματα και υλικά για τον υπό κατασκευή νέο ΧΥΤΑ.

*Όταν μάλιστα πληροφορήθηκαν ότι την περιοχή θα επισκεφτεί ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντόλιος, ξεσηκώθηκαν και έπιασαν τα μετερίζια του αγώνα.

*Αλήθεια ο μπροστάρης του αγώνα Γκόντας, τι θα κάνει από αύριο που ο Δήμαρχος Μπιζανίου θα κλείσει τη χωματερή της Δουρούτης, όπως τουλάχιστον έχει ανακοινώσει;

*Πάλι από την παρακείμενη στήλη διαβάζω τροχαίο στην Εθνική Άρτας- Ιωαννίνων στο ύψος της Φιλιππιάδας!

*Εθνική είπατε;

*Άφησα το καλό τελευταίο.

* Οι σύντροφοι στην Ιπποκράτους (Ξυνίδης και λοιποί) αγωνίζονται να βγάλουν άκρη με τις υποψηφιότητες για την Αυτοδιοίκηση.

* Σας είχα προειδοποιήσει εγκαίρως ότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων είναι για γέλια και για…κλάματα.

*Όπως με πληροφορούν, οι πράκτορες μου, στην Άρτα κατατέθηκαν τρεις υποψηφιότητες για το μητροπολιτικό Δήμο (Οικονομίδης, Παπαλέξης, Τσόλας) και άλλες τόσες για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη (Μπόβολος, Οικονόμου, Πετρόπουλος).

*Στα Γιάννενα πάνω από δέκα οι ενδιαφερόμενοι( μην περιμένετε να γράψω τα ονόματα όλων αυτών) και στο βάθος Φίλιος με (ξανα) Δήμαρχο τον Γκόντα.

*Όχι ο Βαγγέλης δεν υπέβαλε αίτηση για Περιφερειάρχης. Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτε…

*Και δε σηκώνει και το τηλέφωνο ο αστειάτορας…

Καλημέρα σας!

Από το Blogger.