google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις για το νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων από την τοπική κοινωνία και από τον Βαρθολομαίο - epiruschannel.gr

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις για το νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων από την τοπική κοινωνία και από τον Βαρθολομαίο

Ο κύβος ερίδθη, νέος μητροπολίτης Ιωαννίνων είναι ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου, ενώ δεύτερος σε ψήφους με μεγάλη διαφορά ήρθε ο Διευθυντής της Βελλά και Γιαννιώτης Δημήτριος Αργυρός.
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και τον φορέων της περιοχής, όπως επίσης και του Οικουμενικού Θρόνου, καθώς ο εκλεκτός του Βαρθολομαίου ήρθε τρίτος σε ψήφους.
Ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Έλληνες μετανάστες. Το 1988 μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.

Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρετεί από τότε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. 
Από το Blogger.