google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή :Φασιστική πρόκληση στην Άρτα - epiruschannel.gr

Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή :Φασιστική πρόκληση στην Άρτα

Σήμερα, Τρίτη 13/5, μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χ.Α., που είχαν σε μεγάλο βαθμό έρθει από γειτονικές πόλεις, μοίραζαν φυλλάδια στην αγορά της Άρτας, ξεκινώντας από την Πλατεία Κιλκίς και συνεχίζοντας προς την Κεντρική Πλατεία. Το κλιμάκιο της Χ.Α. βρέθηκε από την αρχή αντιμέτωπο με τις αποδοκιμασίες των παριστάμενων πολιτών και υποχρεώθηκαν να φύγουν από την Κεντρική Πλατεία και να  συνεχίσουν προς την κατεύθυνση της Λαϊκής Αγοράς, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Στην ένταση που δημιουργήθηκε απ’ την προκλητική συμπεριφορά των χρυσαυγιτών, η Αστυνομία επενέβη, με χαρακτηριστικά μονομερή τρόπο, προχωρώντας στη βίαιη προσαγωγή τεσσάρων αντιφασιστών, τους οποίους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα με χειροπέδες.
Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση, με αυθόρμητη συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα, και οι προσαχθέντες αντιφασίστες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγη ώρα. Μεταξύ των συγκεντρωθέντων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής», Λίτσα Κιτσαντά και ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Γιολδάσης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Άρτα είναι μια πόλη με αντιφασιστική ιστορία και δημοκρατικές παραδόσεις, που σφραγίστηκαν με το αίμα των σφαγιασθέντων  του Κομμένου από τους ναζί, των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και της αντιδικτατορικής πάλης. Δε θα επιτρέψουμε σε τέτοιου είδους ναζιστικά μορφώματα να αμαυρώνουν την ιστορία μας και να προσβάλουν τη μνήμη και τη συνείδηση του λαού της Άρτας.
Από το Blogger.