google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συλλαλητήριο στο επιμελητήριο Ιωαννίνων κατά της επίσκεψης της Χρυσής Αυγής - epiruschannel.gr

Συλλαλητήριο στο επιμελητήριο Ιωαννίνων κατά της επίσκεψης της Χρυσής Αυγής

Η… μονομερής ανακοίνωση της ακροδεξιάς «Ελληνικής Αυγής» ότι θα επισκεφθεί σήμερα στις 11 το πρωί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και ότι θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Εν συντομία, η απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι ότι οι εκπρόσωποι της παράταξης δεν είναι επιθυμητοί στο Επιμελητήριο. Η διοικητική επιτροπή συνεδρίασε εσπευσμένα χτες, και αποφάσισε κατά πλειοψηφία «να μην δεχθεί την αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αυγής για την Ήπειρο, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων την Τετάρτη 14-5-2014 και ώρα11:00, διότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων δεν δέχεται να συζητά με αντιπρόσωπους ακραίων και φασιστικών ιδεολογιών από όπου κι αν αυτές προέρχονται».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη συνάντηση, ακόμα και αν αυτή γίνει. Η «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» και ο επικεφαλής της ανακοίνωσαν ότι «επειδή με αγενή και απολυταρχικό τρόπο οι εκπρόσωποι της ‘Ελληνικής Αυγής’ επέβαλλαν την επίσκεψή τους στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, χωρίς να ρωτήσουν αν είναι αποδεκτοί», η παράταξη δεν θα είναι παρούσα και θα απέχει.
Επίσης, συγκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής και τους αρχηγούς των   παρατάξεων «Επιχειρούμε Μαζί» και «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση», για να πάρουν θέση και οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Η ακροδεξιά περιφερειακή παράταξη ανακοίνωσε προχτές ότι θα κάνει σήμερα την «προκαθορισμένη συνάντηση» στο Επιμελητήριο, χωρίς να αναφέρει με ποιους κανονίστηκε αυτή (υπενθυμίζεται ότι η απόφαση άρνησης του Επιμελητηρίου πάρθηκε κατά πλειοψηφία). Στο μεσοδιάστημα, κλήθηκε άμεσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα το πρωί στις 10.30 από αντιφασίστες, στο Επιμελητήριο, στη συμβολή των οδών Πουτέτση και Χ. Τρικούπη.

Από το Blogger.