google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει υπουργείο στον κυβερνητικό ανασχηματισμό η Άννα Ασημακοπούλου - epiruschannel.gr

Πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει υπουργείο στον κυβερνητικό ανασχηματισμό η Άννα Ασημακοπούλου

Της Άννας Καραβοκύρη
Ευρύς, δομικός και σαρωτικός προβλέπεται ο ανασχηματισμός που σχεδιάζει κι αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι: Μάκης Βορίδης, Κώστας Μαρκόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Φεβρωνία Πατριανάκου, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ασημίνα Σκόνδρα, Κώστας Σκρέκας, Ανδρέας Κουτσούμπας, Λευτέρης Αυγενάκης και Ανδρέας Λοβέρδος. Πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να αξιοποίηθουν στην νέα κυβέρνηση είναι επίσης η Σοφία Βούλτεψη, ο Γιώργος Βλάχος και ο Θανάσης Νταβλούρος ενώ ερωτηματικό παραμένει η υπουργοποίηση του Ανδρέα Ψυχάρη.
Εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος πιθανότατα θα είναι ο Υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και οι υφυπουργοί Κώστας Γκιουλέκας και Συμεών Κεδίκογλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Σε «δύσκολη θέση» φαίνεται να βρίσκεται και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γενηματά, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει διάθεση να την διασώσει.
Πρόσωπο “κλειδί”αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου για τη θέση του κυβερνητικού εκπρόσωπο ωστόσο μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Σίμου Κεδίκογλου.
Τα πρόσωπα που θα πυροδοτήσουν τις “καραμπόλες”με την ενδεχόμενη μετακίνηση τους σε άλλο υπουργικό πόστο είναι οι: Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Νότης Μηταράκης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Μιχελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το Blogger.