google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γιατί έχασε ο Γκόντας το Δήμο Ιωαννιτών; ανοιχτά όλα τα σενάρια στην παράταξη - epiruschannel.gr

Γιατί έχασε ο Γκόντας το Δήμο Ιωαννιτών; ανοιχτά όλα τα σενάρια στην παράταξη

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Νίκου Γκόντα και της παράταξής του στη διεκδίκηση του Δήμου Ιωαννιτών.
Το 2010 έχασε από τον Φίλιππα Φίλιο ενώ είχαν προηγηθεί δύο νίκες του στη δημαρχία.
Η μεγάλη διαφορά ποσοστών από τον νικητή του 2014 το Θωμά Μπέγκα έχει ανοίξει μια συζήτηση παρασκηνιακή προς το παρόν σίγουρα όμως θα εμφανιστεί και στο προσκήνιο τις επόμενες ημέρες.
Όπως λέγεται είναι αδύνατο να ηγείται της παράταξης μέχρι το 2019 οποότε και οι επόμενες εκλογές ο Νίκος Γκόντας.
Ορισμένοι πάλι ανέμεναν ότι το βράδυ των εκλογών του β΄γύρου ο κ. Γκόντας θα άνοιγε με τις δηλώσεις του το θέμα της διαδοχής του.
Δεν το έκανε όμως παρά μόνο εξέφρασε την πικρία του για το αποτέλεσμα και για τη στάση ορισμένων ακόμη και της παράταξής του.
Είναι ενδεικτική η δήλωση του περί ανίερων συμμαχιών και ασφαλώς η αποστροφή του περί μυστικής μεν ψήφου πλήν όμως μικρής κοινωνίας που όλοι γνωριζόμαστε.
Ίσως λένε πάλι άλλοι ότι θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη της ήττας, και πάλι δεν το έκανε.
Γιατί όμως έχασε ο Νίκος Γκόντας;
Μια πρώτη προσέγγιση είναι η σύμπραξη Κολόκα με την παράταξη του Μπέγκα, επίσης η μεγάλη διαφορά αποδίδεται και στις άλλες παρατάξεις που πιθανολογείται ότι στήριξαν στο β΄γύρο το Μπέγκα.
Η μη επίσημη στήριξη από τον Α. Καχριμάνη είναι ένας ακόμη λόγος και προστίθεται στα αρνητικά το γεγονός της στήριξης που πρόσφερε ο Α. Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα.
Αν και η παράταξη Γκόντα αποδίδει ευθύνες στη Νομαρχιακή οργάνωση της Ν.Δ θεωρώντας ότι δεν τον στήριξαν.
Ας λάβει κανείς υπόψη ότι οι ψίθυροι που έγιναν πιο ισχυροί τον τελευταίο καιρό ήθελαν τους Γιαννιώτες να μην επιθυμούν το Νόκι Γκόντα στο τιμόνι του Δήμου.
Μαζί με αυτό καλλιεργήθηκε και η εντύπωση ότι δεν τον ήθελε ούτε ο Περιφερειάρχης άγνωστο όμως γιατί.
Όλα δείχνουν τον Π. Κολόκα που λέγεται ότι έκανε μια καλή συμφωνία με τον Θωμά Μπέγκα και στη νέα δημοτική περίοδο θα καταλάβει την προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τη συμμετοχή μελών της παράταξής του σε αντιδημαρχίες και Διοικητικά Συμβούλια.
Λέγεται δε ότι αυτή τη συμφωνία δεν την αποδέχτηκε ο Γκόντας όταν του προτάθηκε από την πλευρά του Κολόκα.
Μια άλλη παράμετρος είναι και αυτή στο εσωτερικό της παράταξης.
Δεν δούλεψαν οι σύμβουλοί του και μάλιστα οι πρωτοκλασσάτοι τη β΄ Κυριακή.
Επαναπαύτηκαν στην δόξα και τις ψήφους που έλαβαν και μέχρι εκεί, αν και θα μπορούσε να αντιτείνει κανείς ότι γιατί να μην θέλουν να είναι και αντιδήμαρχοι με μια νίκη της παράταξης τους.
Επικοινωνιακά δεν θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι δεν πήγε καλά, η προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά και δεν παρατηρήθηκε όξυνση του κλίματος.
Πάντως όπως και να χει είναι βέβαιο ότι τον επόμενο καιρό θα υπάρξουν εξελίξεις στην Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.  
Από το Blogger.