google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 32 χρόνια μετά ο Φίλιππος Φίλιος εκτός του Δήμου Ιωαννιτών, η λαμπρή πορεία του οι τρικλοποδιές και οι μελλοντικοί στόχοι του - epiruschannel.gr

32 χρόνια μετά ο Φίλιππος Φίλιος εκτός του Δήμου Ιωαννιτών, η λαμπρή πορεία του οι τρικλοποδιές και οι μελλοντικοί στόχοι του

Μετά από δεκαετίες στα κοινά της πόλης των Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος δεν θα μετάσχει στα του δήμου Ιωαννιτών.
Ένας από τους πλέον έμπειρους πολιτικούς που αγάπησε την πόλη του και αγαπήθηκε αλλά  και μισήθηκε όσο κανείς άλλος παραδίδει στον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχό του Θωμά Μπέγκα, καθώς αρνήθηκε να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ως δημοτικός σύμβουλος.
Χρόνια στην πολιτική δεν απουσίασε από καμία εκλογική μάχη από το 1982.
Διετέλεσε δήμαρχος δύο συνεχείς τετραετίες το 1987 και το 1990, ενώ κατάφερε μετά το 1994 να παραμένει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις δικές του δυνάμεις διατηρώντας μάλιστα υψηλά ποσοστά χωρίς την πριμοδότηση κομμάτων.
Το 2010 επανεξελέγη δήμαρχος Ιωαννίνων φέρνοντας την παράταξή του πρώτη δύναμη.
Έμελλε όμως να δοκιμαστεί και πάλι αυτή τη φορά από την ίδια του την παράταξη αφού στις εκλογές του 2014 αμφισβητήθηκε έντονα και ετέθη θέμα αρχηγίας μετά την διεκδίκησή της από το Θωμά Μπέγκα, στενό συνεργάτη του στο Δήμο.
Ο κ. Φίλιος αποδέχτηκε τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών αν και δεν θα έπρεπε να μπει σε μια τέτοια διαδικασία, μέσα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις εξελέγη αρχηγός ο Θωμάς Μπέγκας για τον οποίο όμως ο κ. Φίλιος είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του ως προς τις ικανότητές του.
Ωστόσο αν και καταγγέλθηκαν οι διαδικασίες και εν πολλοίς αμφισβητήθηκαν από ορισμένους ο έμπειρος πολιτικός αποδέχτηκε το αποτέλεσμα.
Αρνήθηκε όμως να κατέβει στις εκλογές.
Είναι βέβαιο πάντως όπως εκτιμούν όσοι τον γνωρίζουν καλά ότι δεν θα μείνει αμέτοχος ούτε θα αποσυρθεί από το δημόσιο πολιτικό βίο.
Ο Φίλιππας Φίλιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Μαθητής της Ζωσιμαίας Σχολής συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1970. Ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία και το 1976 επέστρεψε στα Γιάννενα, όπου εργάστηκε ως ιδιώτης και ως άμισθος συνεργάτης της Οφθαλμολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής.
Η δράση του στην πολιτική ξεκινά από τα φοιτητικά του χρόνια και από το 1982 ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκλέγεται ανελλιπώς Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων.
Από το 1987 μέχρι το 1994 είναι δήμαρχος Ιωαννίνων. Στο ίδιο διάστημα διατέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΚΕ, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Παιδείας, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ της ένωσης δημοτικών επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ). Μέλος του 1ου Δ.Σ του Παν/κου Νοσοκομείου Δουρούτης 1989-1990. Ιδρυτικό μέλος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Τ.Α.
Παράλληλα υπηρέτησε την πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή του τόπου από διάφορες θέσεις, με ευθύνη και συνέπεια, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του δήμου.
  
Από το Blogger.