google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γιαννιώτης ο επιχειρηματίας του λούνα πάρκ όπου βρήκε το θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και τρυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του - epiruschannel.gr

Γιαννιώτης ο επιχειρηματίας του λούνα πάρκ όπου βρήκε το θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και τρυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του

Τα δύο αδελφάκια ηλικίας 13 ετών αγόρι και 9 χρονών η αδελφή του, διασκέδαζαν σε υπαίθριο παιδότοπο με φουσκωτά . Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, τα δύο αδέλφια έπαιζαν με φουσκωτές με ήλιον, πλαστικές μπάλες -παιχνίδια που κινούνται πάνω στο νερό, με την ώθηση που ασκεί ο ανήλικος που βρίσκεται στο εσωτερικό- μέσα σε πλαστική φουσκωτή πισίνα γεμάτη νερό . 
Ένα ξαφνικό ανοδικό ρεύματα αέρα το οποίο εκδηλώθηκε στην περιοχή, παρέσυρε την πλαστική "φούσκα"- τη σήκωσε στον αέρα σε ύψος 10 μέτρων- και με περιστροφή την προσγείωσε βίαια -από τις μαρτυρίες- σε σκληρή επιφάνεια, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων - μεταλλικές κουνιες- και συνέχισε τις αναπηδησεις στο έδαφος. Το 13χρονο αγόρι υπέστη βαρυτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενω βαρυτατα τραυματισθηκε η 9 χρονη αδελφή του. 
Οι υπεύθυνοι και γονείς προσέτρεξε σε βοηθεια των δύο ανηλίκων. Μετέφεραν τα παιδιά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου δισπιστωθηκε ο θάνατος του 13 χρονου ενώ η αδελφή του δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην Εντατική Μονάδα- σύμφωνα με πληροφορίες-, έχει υποστεί θλάση στον πνεύμονα. Συμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Μανώλη Παπασάββα, το αγόρι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με το ιατρικο και νοσηλευτικό προσωπικο επί 40 λεπτά να προσπαθούν να το επαναφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες θανασιμου τραυματισμού του 13χρονου και το βαρυτατο τραυματισμό της ανήλικη αδελφης του.
Στο ΑΤ Ελληνικού κρατούνται οι 3 εργαζομένων του παιδότοπου- δυο Μπαγκλαντεσιανοι κι ένας 45χρονος Ιταλός, οι οποίοι συνελήφθησαν,ενω ερευνάται ώστε να διαπιστωθεί το Νομικο πλαισιο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 48χρονο ο οποίος αναζητείται στο πλασίο του αυτοφώρου- διαχειριστής της εταιρείας που ανήκει ο χώρος. Απο πληροφορίες ο Γιαννιωτης επιχειρηματίας ιδιοκτήτης- διαθέτει υπαίθριους χώρους λούνα παρκ ανά την Ελλάδα-, ο οποίος ενημερώθηκε για το δυστύχημα και ταξίδεψε στην Αθήνα προσκομίζοντας όπως υποστηρίζει την άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ.
Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ψυχαγωγίας, θα ερευνηθεί για τυχόν ευθύνη που φέρουν με δεδομένο την πρόβλεψη για έκτακτα φαινόμενα και επιδείνωση του καιρού, καθως και για τη λειτουργία της επιχείρησης και των συγκεκριμένων φουσκωτών παιχνιδιών στο χώρο. Η έρευνα θα επεκταθεί και στο να διαπιστωθεί αν εχουν τηρηθεί οι όροι -κανόνες ασφάλειας, με αυτοψία της ΕΛ.ΑΣ, δεδομένου των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν σήμερα.
Σήμερα (28/04) οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριές σωματικές βλάβες.

Νάντια Αλεξίου 
Από το Blogger.