google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα συνετρίβη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας - epiruschannel.gr

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα συνετρίβη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα συνετρίβη σήμερα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ επικαλούμενα αξιωματικό του Ναυτικού.
Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο αγνοούνταν επί ώρες όταν το δίκτυο του Βιετνάμ Tuoi Tre news μετέδωσε δηλώσεις του ναυάρχου Νγκο Βαν Πατ σύμφωνα με τον οποίο σκάφη που στάθμευαν σε νησί νότια του Βιετνάμ κλήθηκαν να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους.
Το Boeing 777-200 έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τα ξημερώματα, 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας, όπως έχει ανακοινώσει η Malaysia Airlines.
Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, θα πρόκειται για το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με Μπόινγκ από τότε που τέθηκε σε κυκλοφορία αυτός ο τύπος αεροσκάφους πριν από 19 χρόνια.
Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη. Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου κι ενδεχομένως να έχει προσγειωθεί στο Νάνμινγκ της νότιας Κίνας.
Η Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι μεταξύ των επιβατών βρίσκονται 153 Κινέζοι--ανάμεσά τους και ένα παιδί--38 Μαλαίοι, 12 Ινδονήσιοι, 6 Αυστραλοί, 4 Αμερικανοί (και ένα παιδί), 3 Γάλλοι, 2 Νεοζηλανδοί, 2 Ουκρανοί και 2 Καναδοί, ένας Ρώσος, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός.
Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines, πάντως, θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες της Ασίας-Ειρηνικού σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την παροχή υπηρεσιών παρά τα πρόσφατα οικονομικά προβήματα. Είναι ανταγωνιστική της AirAsia στις εσωτερικές πτήσεις και των AirAsia X , Emirates, Singapore Airlines, Thai Airways και Cathay Pacific στις διεθνείς.
Ωστόσο, οι συγγενείς των κινέζων επιβατών της πτήσης κατηγόρησαν την εταιρεία ότι τους κρατάει στο σκοτάδι, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επίσης κατηγόρησαν την Malaysia Airlines για ανεπαρκή χειρισμό της κατάστασης.
Οι συγγενείς μεταφέρθηκαν σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, οδηγήθηκαν σε ένα από τα δωμάτιά του και τους είπαν να αναμένουν πληροφορίες από την εταιρεία αλλά κανένας εκπρόσωπός της δεν εμφανίστηκε.
Από το Blogger.