google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα η Άρτα τιμά την πολιούχο και προστάτιδα της πόλεώς , Αγία Θεοδώρα - epiruschannel.gr

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα η Άρτα τιμά την πολιούχο και προστάτιδα της πόλεώς , Αγία Θεοδώρα

Την Τρίτη 11 Μαρτίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Τοπική μας Εκκλησία θα εορτάσει και φέτος την πολιούχο και προστάτιδα της πόλεώς μας, Αγία Θεοδώρα, Βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου.
Την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελούνται ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία με την Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας αντίστοιχα.
Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
Το απόγευμα και ώρα 6:00, θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρα.
Κατόπιν στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί Ιερή Αγρυπνία.
Τρίτη 11 Μαρτίου 2014
Το πρωί και ώρα 7:00, θα ψαλλεί ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τίνου, Άνδρου, Κέας & Μήλου κ.κ. Δωρόθεου, μετά το πέρας της οποίας, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης.
Το απόγευμα και ώρα 5:30 θα τελεσθεί η ιερά παράκλησις της Αγίας.
Από το Blogger.