google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για την Ήπειρο υπό την Όλυ Τσουμάνη - epiruschannel.gr

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για την Ήπειρο υπό την Όλυ Τσουμάνη



Εισηγητική ομιλία της Υποψηφίας για την Περιφέρεια Ηπείρου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης
ΟΛΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ

          Παρουσιάζουμε σήμερα μέρος του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ.
          Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην περιφέρεια, στους δήμους, στην ευρωβουλή συγκροτούνται από πρωτοπόρους μαχητές και μαχήτριες που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας. Είναι εργάτες, άνεργοι και άνεργες, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νέοι και νέες επιστήμονες που μοχθούν καθημερινά για να οργανωθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, την πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
          Στους πρώτους 23 υποψηφίους έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφέρουμε ότι συμμετέχουν άνεργοι οικοδόμοι από έναν κλάδο με το ποσοστό ανεργίας να φτάνει το 90%, απολυμένοι γιατί συγκρούστηκαν και δεν έσκυψαν το κεφάλι στην εργοδοτική τρομοκρατία.
          Η συμμετοχή του Μαλισόβα Γιάννη, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ηρωικού ΔΣΕ σηματοδοτεί ότι τον τίτλο τιμής του μέλους του ΚΚΕ μπορεί να τον φέρει επάξια όποιος καταφέρνει να το κρατά μέχρι το τέλος της διαδρομής του, όποιος στάθηκε αλύγιστος στις πιο σκληρές συνθήκες της πάλης, που δεν στραβοπάτησε στις ανηφόρες και κατηφόρες, πολύ περισσότερο στο ίσιωμα. Ο τίτλος του μέλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν είναι πραμάτεια που μπορείς να την προσφέρεις σαν αντάλλαγμα για να δικαιολογήσεις τον συμβιβασμό σου και την υποταγή σου στον πολιτικό και ταξικό αντίπαλο. Αυτόν τον δρόμο μπορούσαν να τον διαλέξουν χιλιάδες αγωνιστές με αντάλλαγμα ακόμα και τη ζωή τους και δεν τον έκαναν.
          Ο τίτλος του πρώην είναι σαν το παλιό εισιτήριο που δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ταξιδέψεις σήμερα.
          Κάνουμε αυτή την αναφορά γιατί γνωρίζουμε ότι η δράση του ΚΚΕ, η απήχηση της πολιτικής του ενοχλεί και χαλάει τα σχέδια στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και τις προσπάθειες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Οι πρώην που εγκατέλειψαν στην φουρτούνα της πάλης, σημερινοί πρόθυμοι να βάλουν πλάτη να σώσουν το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι επιλογή του λαού και της νεολαίας. Οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, οι ριζοσπάστες, οι μαχητές του λαϊκού κινήματος τραβάνε μόνο μπροστά αψηφώντας δυσκολίες και εμπόδια.
          Μπαίνουμε σχεδόν στην τελική ευθεία για την τριπλή εκλογική αναμέτρηση (ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές). Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τις γυναίκες να χρησιμοποιήσουν σαν κριτήριο την στάση των κομμάτων, των υποψηφίων στις περιφέρειες και τους δήμους, την στάση τους απέναντι στην Ε.Ε. και το κεφάλαιο.
          ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται για το ποιος θα φέρει και θα υπηρετήσει καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη που θα στηρίζεται στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων. Και οι δυο μιλάνε για διασφάλιση της πορείας της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Ο ένας με το κουστούμι του προεδρεύοντος της Ε.Ε. και ο άλλος με το κουστούμι του υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν.
          Το ίδιο σκηνικό προσπαθούν να στήσουν και στην Περιφέρεια Ηπείρου. Από τη μια ο υποψήφιος της ΝΔ Καχριμάνης και από την άλλη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι διαγωνίζονται ποιος από τους δυο θα διασφαλίσει την καπιταλιστική ανάπτυξη στην περιοχή. Κανένα όμως δεν απασχολεί και ενδιαφέρει τι θα γίνει με του χιλιάδες ανέργους, τους απλήρωτους, τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους που ξεκληρίζονται. Άλλωστε και οι δυο στηρίζουν την εφαρμογή της ΚΑΠ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ.
          Με τη σημερινή εξέλιξη σχετικά με την έξοδο της πρώην Ένωσης από το μετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, αποκαλύπτεται περίτρανα αφενός ότι οι Συνεταιρισμοί, ως Ανώνυμες Επιχειρήσεις που είναι πλέον, δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μικρομεσαίων παραγωγών, αφετέρου ότι όλοι εκείνοι που μίλαγαν για «υγιείς συνεταιρισμούς», «επιστροφή της ΔΩΔΩΝΗΣ στους φυσικούς της φορείς» κλπ, έπαιζαν συνειδητά το παιχνίδι της ιδιωτικοποίησης της!
          Μπροστά μας έχουμε την πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη και το Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο στις 12 Απρίλη για την προστασία των ανέργων. Εμείς θα είμαστε όλοι εκεί ως πρωταγωνιστές στην οργάνωση της πάλης. Απέναντι από τους απεργούς, τους απολυμένους και τους απλήρωτους, τους φοιτητές που δεν έχουν στέγαση θα είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, των υπόλοιπων κομμάτων του ευρωμονοδρόμου.
          Όλοι εμείς όσο πιο ισχυροί θα είμαστε στο νέο περιφερειακό συμβουλίου, όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ θα είμαστε η μαχητική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση για να οργανώνουμε την πάλη, για να συγκεντρώνουμε δυνάμεις για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και σε αυτή τη λαϊκή διακυβέρνηση, μαζί με το λαό πρωταγωνιστές.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Ψ/Δ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Από την Υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου ΟΛΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων: ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, νοσηλευτής, μέλος ΔΣ εργ/νων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου & μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ

Με αλφαβητική σειρά:

Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
1
ΑΓΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Οικοδόμος
Μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων
2
ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Αυτοαπασχολούμενος ηλεκτρολόγος, εργατοαγρότης

3
ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Άνεργη
Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας της ΚΝΕ
4
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Μηχανικός, Εργαζόμενη στη βιομηχανία
Πρόεδρος του Σωματείου Γ-Τ-Π & Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΙ  & μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γ-Τ-Π
5
ΓΙΩΤΗ ΑΛΙΚΗ
Άνεργη, Απολυμένη βιομηχανική εργάτρια
Μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΓΤΠ
6
ΔΟΥΒΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Βιομηχανικός Εργάτης στην ΠΙΝΔΟ
Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων
7
ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
Οικοδόμος
Μέλος του ΔΣ του ΕΚΙ, Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
8
ΖΕΚΑ ΠΑΣΧΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ (ΤΙΝΑ)

Εργαζόμενη ΟΤΑ στο Δήμο Ιωαννίνων
Μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ιωαννίνων
9
ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ


Οικονομολόγος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Μέλος του ΔΣ του ΕΚΙ
10
ΚΑΣΣΑΡΗ ΛΟΥΛΑ
Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Χατζηκώστα
Μέλος του ΔΣ εργαζομένων Χ/ΚΩΣΤΑ, & μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ
11
ΚΑΤΣΙΟΣ ΦΑΝΗΣ
Οικοδόμος
Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων
12
ΚΙΤΣΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
Άνεργη
Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων
13
ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Οικοδόμος
Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων
14
ΜΑΛΑΤΟΣ ΤΑΚΗΣ
Οικοδόμος
Γραμματέας του ΔΣ του ΕΚΙ & μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννίνων
15
ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέλος του ΚΚΕ, μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

16
ΜΑΝΤΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οικοδόμος
Αντιπρόσωπος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο ΕΚΙ
17
ΜΗΤΣΙΜΑΡΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

18
ΜΠΑΜΠΟΥΛΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Κτηνοτρόφος
Μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου. Ζίτσας
19
ΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
Εργαζόμενος ΟΤΑ Δήμου Πωγωνίου
Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου  στους Κουκλιούς
20
ΠΛΙΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Μέλος του ΔΣ του Σκοπευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων
21
ΣΔΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σιδηρουργός

22
ΣΙΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εργαζόμενος ΟΤΑ στο Δήμο Ιωαννίνων

23
ΤΟΥΛΚΙΑΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Εργαζόμενη σε Super Market
Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γιαννίνων


Από το Blogger.