google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με τους προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων των Ιωαννίνων - epiruschannel.gr

Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με τους προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων των Ιωαννίνων

Πολύ εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα», Θωμά Μπέγκα, με τους προέδρους ή τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ιωαννιτών. Ο κ. Μπέγκας τόνισε τη σημασία που έχει για τον ίδιο το να μιλήσουν οι πολίτες, ώστε η παράταξη να μπορέσει να εντάξει στο πρόγραμμα της τις προτάσεις τους, ενώ χαρακτήρισε τους συλλόγους «το μάτι» της γειτονιάς. Ειδικά για τους συλλόγους του «παλιού» Δήμου εκεί όπου δεν υπάρχουν τα Τοπικά Συμβούλια, σημείωσε ότι μπορούν να παίξουν το ρόλο των συνοικιακών συμβουλίων αποτελώντας το συνδετικό κρίκο της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες της κάθε γειτονιάς.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο συνεδριακό κέντρο της «Φρόντζου Πολιτεία», υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και εντοπίστηκαν προβλήματα αλλά και τρόποι αντιμετώπισης τους.
«Η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» ξεκινάει την προσπάθεια της για την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης του Δήμου Ιωαννιτών. Σημειολογικά επιλέξαμε οι δύο πρώτες συναντήσεις να γίνουν αρχικά με την Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων και σήμερα με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του ΄΄Καλλικρατικού΄΄ Δήμου. Λέω σημειολογικά γιατί θεωρούμε ότι οι δομές αυτές είναι κύτταρα δημοκρατίας που μπορούν να ξαναφέρουν κοντά τους πολίτες. Στη λογική της αποκέντρωσης που επιλέγουμε -και θα φανεί στο πρόγραμμα μας- θα είναι πολύ σημαντικές για την επόμενη μέρα του Δήμου
Επιδιώκουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα και τις λογικές που μεταφέρουν, έτσι ώστε να τις εντάξουμε στο πρόγραμμα μας που ετοιμάζεται αυτό το διάστημα, για να είμαστε αποτελεσματικοί, ουσιαστικοί και να μπορούμε να είμαστε κοντά στον πολίτη», δήλωσε πριν την έναρξη της συνάντησης ο υποψήφιος Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.
Είναι πολύ σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης μίλησαν όλοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, ενώ ήταν κοινή διαπίστωση πως η πρωτοβουλία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», αποτέλεσε και την αφορμή να βρεθούν όλοι μαζί, καθώς εντοπίζεται ένα έλλειμμα στην μεταξύ τους επικοινωνία.
Έτσι το πρώτο που συμφωνήθηκε είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Οργάνου όλων των Συλλόγων. Όπως πρότεινε ο κ. Μπέγκας και έγινε αποδεκτό, μπορεί να θεσμοθετηθεί η εκπροσώπηση αυτού του συλλογικού οργάνου στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου.
Όπως σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος «θεωρώ χρήσιμο ότι ανοίξαμε μια συζήτηση που μπορεί να βοηθήσει και τους Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις, όπως το να προχωρήσουν στη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου που θα μεταφέρει οργανωμένα τις απόψεις τους στο Δήμο, ή το να αρχίσουν να βλέπουν πιο ουσιαστικά το ενδεχόμενο οργάνωσης κοινών δράσεων από περισσότερους Συλλόγους, κάτι που θα βοηθήσει να γίνονται πιο ποιοτικές παραγωγές».
Από το Blogger.