google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με τα μέλη του Ψηφοδελτίου του Συμβουλίου πόλης των Ιωαννίνων - epiruschannel.gr

Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με τα μέλη του Ψηφοδελτίου του Συμβουλίου πόλης των Ιωαννίνων

                                                          
Την Τετάρτη 12/3/2014 ο επικεφαλής της Παράταξης « Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας συναντήθηκε με τα μέλη της παράταξης που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννιτών.  Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή μελών της Γραμματείας της παράταξης.
Συζητήθηκε η λειτουργία των Συμβουλίων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου και επισημάνθηκαν τα νομικά και οργανωτικά θέματα που εμποδίζουν την αποτεσματική λειτουργία τους.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μπέγκας  επεσήμανε τη σπουδαιότητα των Τοπικών Συμβουλίων που πρέπει να λειτουργούν ως φορείς δημοκρατίας και συμμετοχής των πολιτών για  την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.  Δεσμεύτηκε  για μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στα τοπικά προβλήματα και για μια λειτουργία του Δήμου που θα έχει ως κέντρο του ενδιαφέροντας τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών. Τόνισε την σημασία της συμμετοχής των ενεργών πολιτών τόσο στην εκλογική μάχη όσο και στη διαμόρφωση του προγραμματικού λόγου της παράταξης.
Ο κ. Μπέγκας ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που δίνει ο «Καλλικράτης» αναφορικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια. Με δεδομένο ότι – όπως υπογράμμισε - η πολιτική φιλοσοφία της παράταξης είναι η αποκέντρωση, ζήτησε την προετοιμασία προτάσεων για τις αρμοδιότητες που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από το Δήμο στα Τοπικά Συμβούλια καθώς και τρόπους ενίσχυσής τους τόσο θεσμικά όσο και λειτουργικά.
Εκφράστηκε από όλους η στήριξη στον εκλεγμένο  με δημοκρατικές διαδικασίες επικεφαλή της παράταξης « Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα,  η πίστη τους ότι η Δημοτική μας Παράταξη, με την εμπειρία από την μέχρι τώρα λειτουργία και την ανανέωση της σε άτομα και ιδέες, που αποτελεί κεντρική της στόχευση, θα εξασφαλίσει την εκλογική επιτυχία στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές που επιθυμεί η πλειοψηφία των δημοτών των Ιωαννίνων.  



Από το Blogger.