google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι Έλληνες τρώνε φέτα ΔΩΔΩΝΗ, κρατά τα σκήπτρα η ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία - epiruschannel.gr

Οι Έλληνες τρώνε φέτα ΔΩΔΩΝΗ, κρατά τα σκήπτρα η ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία

Σημαντική άνοδο, με μερίδιο 14% σε αξία στην αγορά της φέτας σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI για το 2013, σημειώνει η ΔΩΔΩΝΗ που έχει την 1η θέση στην ελληνική αγορά σε όλους τους τύπους συσκευασίας φέτας.
Χαρακτηριστικό των επιδόσεων της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι ότι από τον Ιούλιο έχει την πρώτη θέση και στη συσκευασμένη φέτα αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 3,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, τον Δεκέμβριο το μερίδιό της στο σύνολο της αγοράς της φέτας έφτασε το 21,8% στον όγκο πωλήσεων και το 20,9% σε αξία, αγγίζοντας τριπλάσια επίπεδα από τα μεγέθη του δεύτερου παίκτη της αγοράς.
Η ΔΩΔΩΝΗ, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών κατέχει από το Νοέμβριο του 2012 η διεθνής επενδυτική εταιρεία Strategic Initiatives, διαθέτει σήμερα 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, με 95 ξεχωριστά προϊόντα. Η εταιρεία έχει έδρα τα Ιωάννινα και παράγει γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα με γάλα που συλλέγεται από περίπου 6.000 παραγωγούς–κτηνοτρόφους και τα προϊόντα της εξάγονται σε 35 χώρες. Πρόκειται για την κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στην παραγωγή φέτας που παράγεται από 100% γάλα που προμηθεύεται και επεξεργάζεται, καθημερινά, από τους τοπικούς παραγωγούς της Ηπείρου.
Από το Blogger.