google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, αποφάσισαν οι αυτοκινητιστές φορτηγών - epiruschannel.gr

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, αποφάσισαν οι αυτοκινητιστές φορτηγών

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, μέχρι τις 30 Μαρτίου, αποφάσισαν σήμερα οι αυτοκινητιστές φορτηγών σε μια «κίνηση καλής θέλησης», μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, για τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.
Συγκεκριμένα, οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν εξαγγείλει απεργία διαρκείας αρχής γενομένης από σήμερα, μετά από μια μαραθώνια πανελλαδική συνδιάσκεψη αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, την αναστολή της απεργίας, δίδοντας έτσι στην κυβέρνηση ένα διάστημα περίπου 25 ημερών για την επίλυση των αιτημάτων τους.
Υπενθυμίζεται, ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου να τεθεί ένα σαφές πλαίσιο ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συστηματικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι των οχημάτων και των φορτίων για την καταστολή της παράνομης μεταφοράς, από τρίτες χώρες και την πλήρη εφαρμογή των κανόνων του καμποτάζ, όπως αυτή απαιτείται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Επίσης, εντός της εβδομάδας θα έχει συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας για την εφαρμογή της Οδηγίας 561/2006 που αφορά στις ώρες εργασίες, ενώ θα προωθηθεί και η εφαρμογή του εργόσημου, με στόχο να καταπολεμηθεί η «μαύρη» και αδήλωτη εργασία.Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απ. Κενανίδης από μεθαύριο, Δευτέρα, θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με τους αρμοδίους στο υπουργείο Μεταφορών ενώ στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, τον γ.γ. του ΣΔΟΕ, και εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας, για την επίλυση ασφαλιστικών και φορολογικών ζητημάτων των ιδιοκτητών φορτηγών. «Δεν ζητούμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά απαιτούμε την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ.
Από το Blogger.