google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΧΙ σε χωματερή στην περιοχή της Ολυμπιάδας - epiruschannel.gr

ΟΧΙ σε χωματερή στην περιοχή της Ολυμπιάδας

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Δημοτική Αρχή Iωαννίνων  που με απόφασή της δημιουργεί μια νέα χωματερή στην περιοχή της Ολυμπιάδας (Μάρμαρα) με την πρόφαση της «προσωρινής» εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων στα παλιά λατομεία της περιοχής. Η εναπόθεση δεν είναι προσωρινή αφού τα απορρίμματα θάβονται ενώ πρόκειται για κάθε είδους απορρίμματα από νοικοκυριά και επιχειρήσεις όλου του λεκανοπεδίου.
Η επιβάρυνση και της περιοχής της Ολυμπιάδας επιβλήθηκε λόγο άλλης μιας «αστοχίας» στην πολιτική λειτουργίας του ΧΥΤΑ, για τον οποίο πανηγύριζε η Δημοτική Αρχή. Έτσι μετά τις διαρροές από το ΧΥΤΑ που ρύπαναν τις πηγές στην περιοχή του Ελληνικού και τις νέες μελέτες και εργολαβίες για να σταματήσει το φαινόμενο, τώρα ανακάλυψαν ότι στον χώρο δεν είχε προβλεφθεί η λειτουργία θρυμματιστή. Τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει τώρα να ξαναπληρώσουν για νέες μελέτες και εργολαβίες ώστε να χωροθετηθεί ο θρυμματιστής και μέχρι τότε τα απορρίμματα να θάβονται δίπλα από τα σπίτια τους.
Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να μη δεχτούν τις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον και από πάνω υποχρεώνουν τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους, στις οποίες συμπαραστεκόμαστε.
 Να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της Δημοτικής Αρχής αλλά και του τοπικού συμβουλίου το οποίο συναίνεσε στην αρχή και κάτω από τις αντιδράσεις των κατοίκων υποχρεώθηκε να αλλάξει στάση.

Το συνολικότερο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι και τα λαϊκά στρώματα να αντιστρατευτούν και να  καταδικάσουν με τον αγώνα και τη ψήφο τους την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Δηλαδή την πολιτική που προωθεί παντού την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, την κερδοφόρα δράση μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και στην περιοχή της Ηπείρου, που βγάζουν κέρδη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών και με αυτόν τον τρόπο προωθούν την «ανάπτυξη». Να καταδικάσουν  τις δημοτικές- περιφερειακές παρατάξεις που ακολουθούν αυτή τη πολιτική αλλά εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» και «αυτοδιοικητικοί» για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού.
Από το Blogger.