google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ - epiruschannel.gr

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Με αφορμή το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορά στους 350.000 οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) οι οποίοι απειλούνται με κατασχέσεις, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη επιβεβαιώνει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο όχι μόνο τα όσα έχει καταγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ για τις απαράδεκτες και εξοντωτικές "ρυθμίσεις" του ΟΑΕΕ, αλλά είναι και στην ίδια κατεύθυνση με τα μέτρα που έχει προτείνει για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΕΕ να αντιληφθούν ότι ο ΟΑΕΕ είναι για να προστατεύει και να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του και όχι για να τους εξοντώνει και να τους ωθεί στον αφανισμό».

Η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει:Α

- Πάγωμα (κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών εισφορών) δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα να τα αποπληρώσει μετά την 01-01-2016 και να εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου.
-Αποπληρωμή των οφειλών σε πολλές δόσεις από 01-01-2016 σε συνάρτηση του εισοδήματος του οφειλέτη χωρίς επιβολή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων.
-Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.
-Αποδέσμευση της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι το τέλος του 2015.
-Ελεύθερη εκ μέρους του ασφαλισμένου επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας μέχρι 31-12-2015 που αφενός δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης χιλιάδων ανασφάλιστων και αφετέρου έσοδα στον ΟΑΕΕ σε ετήσια βάση περισσότερα από 540 εκατ. ευρώ.
-Αύξηση του ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη του οφειλέτη από 20.000 σε 40.000.
-Εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΟΑΕΕ.
Από το Blogger.