google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 216.000 ευρώ για την αναδιαρρύθμιση και επισκευή του κτιρίου Ψαροπλιά στην Άρτα - epiruschannel.gr

216.000 ευρώ για την αναδιαρρύθμιση και επισκευή του κτιρίου Ψαροπλιά στην Άρτα

 Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και άρχισαν οι εργασίες για την «Αναδιαρρύθμιση και επισκευή κτιριακού συγκροτήματος ‘Ψαροπλιά’», προϋπολογισμού 216.000,00 ευρώ.
Ο βασικός σκοπός του έργου αυτού είναι η αποκατάσταση και η ανάδειξη των υφιστάμενων παλαιών κτισμάτων, στην πρότερη αρχική τους μορφή, με την μετατροπή τους σε σύγχρονα καταστήματα. Θα δημιουργηθούν συνολικά 8 καταστήματα. Ακόμα, θα απομακρυνθεί η στέγη ελενίτ, θα εκτελεστούν οι απαιτούμενες αποξηλώσεις και καθαιρέσεις τοιχοποιιών στα υφιστάμενα κτίρια, ώστε να προκύψουν οι νέοι χώροι που προβλέπονται στη μελέτη. Οι εξωτερικές λιθοδομές θα αποκαλυφθούν και θα παραμείνουν εμφανείς. Τέλος, θα αντικατασταθούν όλα τα κουφώματα, θα τοποθετηθούν νέα επίτοιχα φωτιστικά σώματα επί της προσόψεως και το κτίριο θα ελαιοχρωματιστεί στο σύνολό του. Ο υπαίθριος χώρος της πλατείας θα αναδειχθεί και θα αναμορφωθεί αισθητικά. Οι εργασίες που θα γίνουν στην πλατεία, έμπροσθεν του κτιρίου, θα έχουν στόχο την ενοποίησή της με τους υφιστάμενους περιμετρικούς πεζοδρόμους και την όμορη κεντρική πλατεία. Θα αποξηλωθεί το υφιστάμενο πλακόστρωτο της πλατείας και θα αντικατασταθεί με νέο. 
Στην επιφάνεια της πλακόστρωσης θα διαμορφωθούν οι απαραίτητες κλίσεις για την αποστράγγιση των ομβρίων. Στους υφιστάμενους πλατάνους θα τοποθετηθούν περιμετρικά μεταλλικά καθίσματα και θα φυτευτούν ανθοσυνθέσεις, ενώ θα δημιουργηθούν και νέοι χώροι πρασίνου. Με την ολοκλήρωση της πλατείας θα τοποθετηθεί και νέος φωτισμός με καλαίσθητα επιστύλια φωτιστικά. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι με βάση τα παραπάνω έργα να διασωθεί η ιστορική μνήμη της πόλης στην συγκεκριμένη περιοχή του ιστορικού κέντρου, με τη διατήρηση και την ανάδειξη των παλαιών καταστημάτων που υπήρξαν χαρακτηριστικό σημείο της πόλης για πολλές δεκαετίες. Να διατηρηθεί και να βελτιωθεί η οπτική φυγή της κεντρικής πλατείας προς τον υπαίθριο χώρο της πλατείας ψαροπλιών. Να διατηρηθεί το χαρακτηριστικό πράσινο της πλατείας ψαροπλιών με τους τέσσερεις σημαντικού μεγέθους πλατάνους και τέλος να δημιουργηθεί και νέος πόλος έλξης για τους κατοίκους της πόλης και να επεκταθεί ο περίπατος της κεντρικής πλατείας.



Από το Blogger.