google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πρώτη συγκέντρωση ασφαλισμένων πολιτών κατά του ΟΑΕΕ - epiruschannel.gr

Πρώτη συγκέντρωση ασφαλισμένων πολιτών κατά του ΟΑΕΕ

Πραγματοποιηθήκε χθες 12/2/2014, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος) η πρώτη συγκέντρωση πολιτών, ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ), στην οποία η οργανωτική επιτροπή Ιωαννίνων, κατά του ΟΑΕΕ, ανέπτυξε τις θέσεις, τους στόχους και το πλαίσιο δράσης, στο οποίο προτίθεται να συνεχίσει.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πλήθος συμπολιτών μας, καθώς τα ζητήματα της ασφάλισης του ΟΑΕΕ, αγγίζουν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες όχι μόνο των Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρης της Χώρας. Ομιλητές ήταν ο κ. Ελευθέριος Λάππας (Βιοτέχνης) ο οποίος έκανε αναφορά στην ιδέα της συγκρότησης της ομάδας, η κα Αφροδίτη Βάντζου (ιδιοκτήτρια Ζαχαροπλαστείου) που εξήγησε στους παρευρισκόμενους τον τρόπο δράσης, ιδαίτερα σε σχέση και με άλλες πρωτοβουλίες από ομάδες πολιτών που ήδη πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, ενώ τέλος ο κ. Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης (δικηγόρος) ανέπτυξε από νομικής πραγματικότητας, τις δυνατότητες που υπάρχουν, γύρω από τους τέσσερις πυλώνες δράσης που επιχειρεί η ομάδα:
1) Κατάργηση του άρθρου 101 παρ. 4δ του Ν. 4172/2013, (μη δυνατότητας αναστολής των επερχόμενων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης μέσω του Κ.Ε.Α.Ο. - Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών).
2) Μείωση των πολύ υψηλών ασφαλιστικών εισφορών.
3) Μείωση / Κατάργηση των υπέρογκων έντοκων προσαυξήσεων στις καθυστερημένες εισφορές.
4) Κατάργηση της συνέχισης της χρέωσης των ασφαλιστικών εισφορών, στις περιπτώσεις όπου, ο ΟΑΕΕ παύει να παρέχει υπηρεσίες Υγείας (μη ανανέωση βιβλιαρίου υγείας).

Ακολούθησε διάλογος, όπου αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και θέσεις, ενώ στο τέλος η οργανωτική ομάδα κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συναινέσουν επώνυμα στην προσπάθεια αυτή και να την διαδώσουν, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, κυρίως μέσω της ιστοσελίδας http://anasfalistoioaeeioanninon.wordpress.com/, που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό.
Από το Blogger.