google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η κατάθεση Βιτάλη οδήγησε στην αθώωση Μπαλτογιάννη-Τζίμα! - epiruschannel.gr

Η κατάθεση Βιτάλη οδήγησε στην αθώωση Μπαλτογιάννη-Τζίμα!


Μοναδικός στόχος της νέας ιδιοκτησίας η πρόοδος της γαλακτοβιομηχανίας



• Αναμενόμενη ήταν η δικαστική η εξέλιξη στη μήνυση που είχε υποβάλλει πέρυσι, ο εκπρόσωπος της νέας ιδιοκτήτριας εταιρίας του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» Κων/νος Ιωακειμίδης, κατά των Χ. Μπαλτογιάννη, Προέδρου της ΕΑΣΙ και Μιχ. Τζίμα, κτηνοτρόφου.
Ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας Γιάννης Βιτάλης εκπροσώπησε χθες στο δικαστήριο τη Διοίκηση της «Δωδώνης».
Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους, κάτι που είχε διαφανεί ότι θα συμβεί, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να συνεχισθεί η διαμάχη τόσο με την Ένωση όσο και με τους κτηνοτρόφους, καθώς πλέον οι σχέσεις, εδώ και αρκετό καιρό, φαίνεται πως είναι πολύ καλές.

Για τα περυσινά επεισόδια
Η κατηγορία που αντιμετώπιζαν ήταν πρόκληση φθορών σε ξένη ιδιοκτησία και αφορούσε στην βίαιη εισβολή στον αύλειο χώρο της «Δωδώνης» κατά την πρώτη επίσκεψη στην εταιρία των νέων ιδιοκτητών.
Τότε, το Νοέμβριο του 2012, και μετά από την ανακοίνωση του εκκαθαριστή της ΑΤΕ περί της μεταβίβασης των μετοχών, διαμαρτυρόμενοι είχαν αποκλείσει τον χώρο, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της βιομηχα-νίας.

Στόχος η ανάπτυξη της «Δωδώνης» 
Κύκλοι της εταιρίας ανέφεραν ότι η νέα Διοίκηση είναι προσανατολισμένη στους στόχους ανάπτυξης της εταιρίας, καθώς και νέων επενδύσεων για το καλό της βιομηχανίας, αλλά και των παραγωγών και ασφαλώς και της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
Ήδη δρομολογούνται επενδύσεις για το 2014 της τάξης των 3 εκατ. ευρώ και μόνο η πρόοδος της εταιρίας ενδιαφέρει τη Διοίκηση, ενώ υπενθυμίζουν ότι οι σχέσεις με τους μικρομετόχους είναι άριστες.
Ωστόσο, δικαστικά εκκρεμεί και η μήνυση που έχει καταθέσει και η άλλη πλευρά της ΕΑΣΙ και του κ. Τζίμα κατά της νέας ιδιοκτήτριας εταιρίας.

Δηλώσεις Μιχ. Τζίμα
Μετά την χθεσινή απόφαση ο Μιχ. Τζίμας, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι αυτός θα μπορούσε να είχε πάρει μια άλλη τροπή, εάν τον αγκάλιαζε ο κόσμος. Ωστόσο ευχαρίστησε όλους όσους του συμπαραστάθηκαν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αναφερόμενη στην χθεσινή δίκη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταδικάζονται, αλλά κερδίζονται», ενώ σχολιάζει το γεγονός ότι αν και αρκετά σωματεία εξέδωσαν ανακοινώσεις αλληλεγγύης, εντύπωση προκαλεί η απουσία τοποθέτησης της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για την δίκη. «Αγνοώντας επιδεικτικά τις σχετικές προτάσεις της Ταξική Ενότητας, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ, αρνήθηκαν να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους κτηνοτρόφους, δείχνοντας με το καλημέρα πως η συγκατοίκησή τους στο Προεδρείο του ΕΚΙ αφορά τις καρέκλες και όχι τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Από το Blogger.