google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ένοπλες ομάδες εφοριακών για ξεκαθάρισμα κομματικών λογαριασμών! - epiruschannel.gr

Ένοπλες ομάδες εφοριακών για ξεκαθάρισμα κομματικών λογαριασμών!

Mία εφορία αστυνομία θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες πολίτες από τώρα και στο εξής με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια χώρα όπου η πολιτική ηγεσία έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί το κράτος για κομματικούς σκοπούς, και να λύνει τις πολιτικές του διαφορές με άλλα κόμματα, φορείς, ή πρόσωπα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Διότι ουδέν πρόβλημα θα υπήρχε σε μια ευνομούμενη πολιτεία όπου το κράτος λειτουργεί αντικειμενικά με σοβαρότητα και είναι ακριβοδίκαιο απέναντι στους πολίτες.Ποιός δεν θέλει να τιμωρείται η φοροδιαφυγή, ειδκά η φοροδιαφυγή μεγάλης αξίας, αυτό όμως το "εργαλείο" μπορεί να εξελιχθεί σε μέσο εκβιασμού-καταπίεσης και κατατρομοκράτησης του όποιου διαφωνεί με την κυβέρνηση και την τρόικα, η οποία φυσικά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα ότι και να λέει η κυβέρνηση.
Όταν βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν γύρο μας, και στο πολιτκό σύστημα αυτή τη στιγμή, και το επίπεδο παραβίασης του Συντάγματος και της ιδιωτικής ζωής, απλά και μόνο για οφέλη των κυβερνώντων, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς, πως θα χρησιμοποιηθεί αυτό το όργανο από κυβερνήσεις οι οποίες απλά και μόνο θα θέλουν να εξοντώσουν τους πολιτκούς τους αντιπάλους.
Στα 54 άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών κρύβονται μέτρα όπως:
1. Έλεγχοι στα σπίτια φορολογουμένων: αν κτυπήσει το πρωί το κουδούνι, ίσως δεν είναι ο γαλατάς αλλά … η εφορία. Η είσοδος στην κατοικία του φορολογουμένου από ελεγκτές επιτρέπεται μόνο αν υπάρχει εντολή Εισαγγελέα, εκτός εάν αυτή έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο και ως χώρος άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό συνήθως συμβαίνει για ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν στην εφορία ως έδρα το σπίτι τους. Σε αυτή την περίπτωση πάντως, η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους χώρους που ο ελεγχόμενος θα υποδείξει στους οποίους ασκείται η δραστηριότητα.
2. Φορολογικοί έλεγχοι 24 ώρες: αίρονται οι περιορισμοί που ίσχυαν από τον εσωτερικό κανονισμό των υπουργείων ώστε να μπορούν να απασχολούνται δημόσιοι υπάλληλοι ως ελεγκτές όλες τις ώρες της ημέρας. Δίδεται η εξουσία και στους ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να βάζουν «λουκέτο» και να αναστέλλουν τη λειτουργία επαγγελματικών εγκαταστάσεων, όπως κάνει το ΣΔΟΕ, εφόσον διαπιστώνουν φορολογικές παραβάσεις.
3. Φοροελαφρύνσεις σε κατοίκους μικρών νησιών: αυξάνεται κατά 50% (από 25.000 που ισχύει για τους μισθωτούς σε 37.500 ευρώ) το κλιμάκιο εισοδήματος στο οποίο επιβάλλεται φόρος εισοδήματος με συντελεστή 22%, προκειμένου για φορολογούμενους που κατοικούν σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Αντίστοιχα μειώνονται κατά 40% οι φορολογικοί συντελεστές και για επιχειρήσεις στα νησιά. Και αυτό το μέτρο όμως είναι προσωρινό και  θα λήξει μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2015, καθώς η Τρόικα ζητά να καταργηθούν όλες οι φοροαπαλλαγές και να αντικατασταθούν από στοχευμένα επιδόματα.
4. Φόρος στους εφοπλιστές: Από το 2014 έως και το 2016 οι πλοιοκτήτες θα καταβάλλουν έκτακτη εισφορά για την αντιμετώπιση της κρίσης, ίση με το διπλάσιο του φόρου που πλήρωναν την προηγούμενη χρονιά, για πλοία άνω των 500 κόρων. Τα προσδοκώμενα έσοδα στην τριετία φτάνουν στα 300 εκατ.ευρώ.
5.  Έμμεσες τεχνικές για τον προσδιορισμό φόρου: εκτός από τις επιχειρήσεις, η εφορία θα υπολογίζει με έμμεσες τεχνικές και τον φόρο για τα φυσικά πρόσωπα. Δηλαδή οι ελεγκτές θα μπορούν να προσδιορίζουν το φορολογητέο εισόδημα με κάθε διαθέσιμο στοιχείο ή έμμεσες μεθόδους ελέγχου (καταθέσεις, ακίνητα, δαπάνες διαβίωσης κλπ.).
6. Συμψηφισμοί: η Φορολογική Διοίκηση συμψηφίζει  απαιτήσεις  από φόρους και λοιπά έσοδα του Δημοσίου σε όλη την εν γένει φορολογική και τελωνειακή νομοθεσία , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 ΚΕΔΕ. Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να συμψηφίζει κάθε άλλη απαίτηση σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο προηγούμενο εδάφιο.
7. Κατάθεση φορολογιών εισοδήματος μέχρι τον Απρίλιο: Γρηγορότερα θα γίνονται δηλώσεις, εκκαθάριση και πληρωμή των φόρων κάθε χρονιάς. Από το 2015 οι δηλώσεις θα υποβάλλονται από 1ης  Φεβρουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Ειδικά για το 2014, οι δηλώσεις θα υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου. Διατηρούνται οι τρεις διμηνιαίες δόσεις και η έκπτωση 1,5% αν ο φόρος καταβληθεί εφάπαξ.
8. Χωρίς βιβλία εσόδων-εξόδων μέτοχοι και ομολογιούχοι: Εξαιρούνται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές σε μετοχές, κρατικά ή εταιρικά ομόλογα, μερίδια προσωπικών εταιρειών αλλά και παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Η απαλλαγή αφορά σε τίτλους που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη αγορά ή ομόλογα που εκδίδονται από εισηγμένες εταιρείες καθώς και για κρατικά ομόλογα,  εκτός αν ο φορολογούμενος ασχολείται κατ΄ επάγγελμα με τέτοιες συναλλαγές.
9. Εργαζόμενοι του ΑΘΗΝΑ 2004: απαλλάσσονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις για την εφάπαξ συνταξιοδοτική παροχή που εισέπραξαν όσοι εργάστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον προβούν σε εξόφληση του κυρίου φόρου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
10. Φοροαπαλλαγές επιχειρήσεων:  εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων, κατά το χρόνο πραγματοποίησής τους οι πληρωμές για τόκους δανείων έως 3 εκατ. που πληρώνουν για την εξυπηρέτηση δανείων τους καθώς και οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας προσαυξημένες κατά 30%. Ελαφρύνονται επίσης μικρές επιχειρήσεις που πωλούν ρεύμα από φωτοβολταϊκά.
11. Φόροι μεταβίβασης: μειώνεται στο 3% από τις αρχές του 2014 ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, αλλά η μείωση δεν αφορά μεταβιβάσεις που γίνονται από χαριστική αιτία όπως γονική παροχή, δωρεά, κληρονομιά.
12. Συνταξιοδότηση Γενικών Δ/ντων υπουργείων: καταργείται η δυνατότητα των προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων των υπουργείων που απολύονται αυτοδίκαια, να παραμείνουν στην υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους.
13.Τι θα ισχύσει για τα μπλοκάκια: Για τους φορολογούμενους που αμείβονται με «μπλοκάκι» και θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών καταργείται ο περιορισμός των 9.250 ευρώ που αφορούσε στις επιχειρηματικές δαπάνες.
Φυσικά από όλα αυτά το "ζουμί" είναι στην εισβολή στο σπίτι κάποιου φυσικού προσώπου. Εάν ενοχλέιται με τις απόψεις σας την κυβέρνηση και τα ξένα κέντρα εξουσίας, θα δέχεστε "απρόσμενες" επισκέψεις, άσχημα "προδιατεθειμένων" ατόμων, που θα σας βγάζουν ένοχο για ότιδήποτε υπάρχει στο σπίτι σας. Π.χ όλη η Ελλάδα έχει αντιγραμμένα DVD με ταινίες και τραγούδια στο σπίτι, αυτο είναι παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Θα σας κατάσχουν τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών, και θα σας κάνουν "ρεζίλι" για ότι έχετε μέσα, γνωρίζοντας ότι ουδείς "άγιος".
Θα κρίνουν αυθαίρετα τον τρόπο διαβίωσής σας από ότι θα βλέπουν να έχετε στο σπίτι (μπορεί, να έχετε μεγάλη βιβλιοθήκη, ή έπιπλα παλιά από την γιαγιά), και αυθαίρετα θα σας βγάζουν "ένοχους". Με τον καθημερινό φορολογικό έλεγχο στον οποίο οι αντιφρονούντες πολιτες θα υπόκεινται θα ανησυχούν ακόμα και για την αγορά...εφημερίδας.
Από το Blogger.