google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΜΕ :Για ελέγχους του υπουργείου υγείας στα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων .'' Να μην υποκύψει κανείς στην τρομοκρατία'' - epiruschannel.gr

ΠΑΜΕ :Για ελέγχους του υπουργείου υγείας στα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων .'' Να μην υποκύψει κανείς στην τρομοκρατία''


ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
....ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ME ΘΡΑΣΣΟΣ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

   Την Τρίτη 10/12/2013 το απόγευμα  εμφανίστηκαν 2 ελεγκτές του υπουργείου υγείας στο ΓΝ Χατζηκώστα,  σε ημέρα γενικής εφημερίας, προκειμένου να… “τσεκάρουν” αν όλοι οι εργαζόμενοι ήταν στο πόστο τους!! Μάλιστα πήραν ονομαστική κατάσταση των εφημερευόντων ιατρών και περιπλανήθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία παίρνοντας “παρουσίες” σε αγαστή συνεργασία με τον γενικό εφημερεύοντα και τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Το περιστατικό δεν είναι τυχαίο! Την ίδια μέρα που κοινοποιήθηκε πανελλαδικά η κατάργηση της ειδικότητας των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων και η ένταξή τους σε καθεστώς κινητικότητας ή απόλυσης και μία μέρα πριν την πανελλαδική απεργία, το υπουργείο έστειλε τους ελεγκτές του για να τρομοκρατήσει. Είναι φανερό ότι επιδιώκεται να επιβληθεί το δόγμα “νόμος και τάξη”, προκειμένου κανένας συνάδελφος να μην τολμήσει να σηκώσει κεφάλι.
   Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση! Με πρωτοβουλία των μελών του ΠΑΜΕ έγινε παρέμβαση-παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ του σωματείου στη διοίκηση του νοσοκομείου και τους ελεγκτές του υπουργείου.      Εκφράστηκε η διαμαρτυρία και η αντίθεση των εργαζομένων στην κατ’ επίφαση διαδικασία ελέγχου του υπουργείου. Μοναδικό σκοπός των ελέγχων  είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων. Αυτό που κυρίως ελέγχουν είναι αν όλο το προσωπικό είναι “υπάκουο” και υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Δηλαδή το στόχο για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις με λίγο και φθηνό προσωπικό και με αβάστακτες πληρωμές για τους ασθενείς.
   Με μπροστάρηδες τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ,  οι ελεγκτές υποχρεώθηκαν να ακούσουν όλα τα πραγματικά προβλήματα του νοσοκομείου που πολύ λίγο τους ενδιέφερε να ακούσουν και να ελέγξουν. Δηλαδή τις πραγματικές απουσίες  προσωπικού.... που οφείλονται στο ότι έχουν σταματήσει χρόνια τώρα οι προλήψεις. Τις ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, την  εντατικοποίηση της εργασίας, την απλήρωτη εργασία, τα οφειλόμενα ρεπό, την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών, την πριμοδότηση των εταιριών που χρόνια ολόκληρα ξεζουμίζουν το δημόσιο νοσοκομείο.
    Αναδείχθηκε το θέμα των άνεργων και ανασφάλιστων ασθενών που αποκλείονται από τις υπηρεσίες και τους ζητάει η διοίκηση να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά.  Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα προγράμματα με τα οποία υποτίθεται ότι υπουργείο επιδιώκει να δώσει  λύσεις σε ένα τμήμα των ανέργων που δεν έχουν περίθαλψη.  Ότι πρόκειται για παροχές μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια της παρέμβασης, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αλλά και οι “ύπερεπαναστάτες” της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ έλαμψαν δια της απουσίας τους!!

Είναι σαφές ότι πέρα από τα μεγάλα λόγια δεν τους ενδιαφέρει οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στην υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Η παρέμβαση σε όλες τις μορφές και προσπάθειες υλοποίησης αυτής της πολιτικής.
ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ  ΣΤΟ Π.Γ.Ν.Ι.
Την επόμενη ημέρα Τετάρτη βράδυ, ημέρα πανυγειονομικής απεργίας επέλεξαν με θράσσος για να πραγματοποιήσουν τον «έλεγχο» στο ΠΓΝΙ αθόρυβα χωρίς καν να μπουν στον κόπο να δουν πως πραγματικά λειτουργεί το νοσοκομείο εκτός των ΤΕΠ . Η μέθοδος που επέλεξαν είναι αποκαλυπτική: κάλεσαν τους γιατρούς να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να παραταχτούν εν είδει στρατιωτικού ελέγχου σε μια σειρά έξω από το γραφείο της νοσηλευτικής υπηρεσίας και παίρνανε παρουσίες από τους παραταγμένους γιατρούς, γεγονός που προκάλεσε την έντονη  αντίδραση τουςΑυτός ήταν ο έλεγχος στο ΠΓΝΙ που στενάζει από τις ελλείψεις προσωπικού, την υπερεντατικοποίηση της εργασίας βουλιάζοντας από ασθενείς που έρχονται από όλη την ΒΔ Ελλάδα όπου τα νοσοκομεία έχουν απαξιωθεί μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστημα. Μια θρασσύτατη πράξη τρομοκράτησης  ημέρα απεργίας.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ__
   Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν με επιμονή και αισιοδοξία, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., που υπηρετεί τα μονοπώλια. Κόντρα και στα δεκανίκια τους στο πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, που σπέρνουν την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό. 
    Θα συνεχίσουν να προσπαθούν να οργανωθεί η πάλη ενάντια  στην αντιλαϊκή πολιτική σε κάθε χώρο δουλείας. Να μπούνε εμπόδια σε κάθε μηχανισμό που προσπαθεί να υλοποιήσει την αντεργατική πολιτική, να σπείρει την τρομοκρατία και τον φόβο, είτε είναι οι ελεγκτές, είτε η διοίκηση, είτε οι δήμοι κλπ. Να οργανωθεί η ανυπακοή, η ακύρωση στην πράξη νέων και παλιών αντεργατικών νόμων και μέτρων.  Να οργανωθεί η πάλη για μέτρα ανακούφισης για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς.
   ΟΙ δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.       Για μαζικά, γερά, ζωντανά σωματεία  επιτελεία του αγώνα, κάστρα αντίστασης με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων. Όπου οι εργαζόμενοι έχουν ξεμπερδέψει μια και καλή με τους κυβερνητικούς- εργοδοτικούς εργατοπατέρες που έχουν επί της ουσίας την πλειοψηφία και στο σωματείο μας αλλά και στις τριτοβάθμιες οργανώσεις. Για σωματεία που η πάλη θα έχει κατεύθυνση ανατροπής αυτής της πολιτικής, που θα αμφισβητεί συθέμελα τη στρατηγική της Ε.Ε. και την κυριαρχία των μονοπωλίων!
   Καλούμε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν καμία ενέργεια- μέτρο υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής στην υγεία – πρόνοια. Να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η αξιολόγηση, οι διαθεσιμότητες- απολύσεις, το κλείσιμο μονάδων υγείας και του ΕΟΠΥΥ, η εμπορευματοποίηση, η λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις. Να μην υποκύψει κανείς στην τρομοκρατία.

   Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, άνεργους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους,νέους κα γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα να κάνουν τα προβλήματα στην υγεία δική τους υπόθεση. Από κοινού να δώσουμε την μάχη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, με ΠΦΥ προσανατολισμένη στην πρόληψη και  κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης,
Από το Blogger.