google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αθώος κρίθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης, για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. - epiruschannel.gr

Αθώος κρίθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης, για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Αθώος κρίθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης, ενώ αντίθετα, ποινή φυλάκισης 4 ετών και έξι μηνών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση επιβλήθηκαν ποινές από 2 έως 4,5 χρόνια. Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα για τη χορήγηση ελαφρυντικών που υπέβαλαν οι καταδικασθέντες κατηγορούμενοι.
Η πλήρης απόφαση του δικαστηρίου και για τους πέντε κατηγορούμενους έχει ως εξής:
Μάκης Ψωμιάδης: Αθώος για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ'επάγγελμα και συνήθεια και δωροδοκία και δωροληψία σε μια σειρά από ποδοσφαιρικούς αγώνες.
ΠΟΙΝΗ: 4 χρόνια κι έξι μήνες. Χρηματική ποινή 35.000 ευρώ. Αφαιρείται ο χρόνος κράτησης σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ. Η ποινή εξαγοράσιμη προς 5€ την ημέρα. Η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Κων. Ριαβόγλου: Ένοχος για δωροδοκία δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό.
ΠΟΙΝΗ: 4 χρόνια κι έξι μήνες και 40.000€. Μετατρεπόμενη προς 5€ με ανασταλτικό.

Θωμάς Μητρόπουλος (πρώην πρόεδρος Αιγάλεω/Ηλυσιακός): Ένοχος για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες.
ΠΟΙΝΗ: 3 χρόνια με ανασταλτικό στην έφεση και 30.000€ με μετατροπή προς 5€.

Δ. Κωτούλας (πρόεδρος Αναγέννησης Καρδίτσας): Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος ενός αγώνα.
ΠΟΙΝΗ: 2 χρόνια με τριετή αναστολή.

Περ. Αμανατίδης (προπονητής): Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος.
ΠΟΙΝΗ: 2 χρόνια με τριετή αναστολή.

Με την απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκαν αθώοι οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Γιώργος Χριστοβασίλης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Μάκης Ψωμιάδης δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος με την απόφαση. Ο εγκληματίας Ψωμιάδης δικαιώθηκε από την εγκληματική οργάνωση. Και αυτή η ποινή θα πέσει στο εφετείο. Είμαι εντελώς αθώος. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά». Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την αθώωση του γιου του.
Από το Blogger.