google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εξαιρετικό άρθρο του καταξιωμένου και έγκριτου συναδέλφου Γιώργου Κυρούση στο ALL NEWS EPIRUS - epiruschannel.gr

Εξαιρετικό άρθρο του καταξιωμένου και έγκριτου συναδέλφου Γιώργου Κυρούση στο ALL NEWS EPIRUS

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ:

H αιθαλομίχλη απο τα τζάκια και τις σόμπες, πνίγουν την Ελλάδα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες συνιστούν να μη κυκλοφορούν ηλικιωμένοι , παιδιά ή όσοι έχουν προβλήματα υγείας, αλλά στην κυβέρνηση των αδιάφορων...κοιτάζουν αλλού και σφυρίζουν αδιάφορα...Σε κάθε τριτοκοσμική χώρα (κι όχι πολιτισμένη οπως θεωρείται μέχρι τώρα η Ελλάδα), μια σοβαρή κυβέρνηση "θα έπιανε τον ταύρο απο τα κέρατα" δίνοντας άμεση λύση. Και ποιά είναι αυτή? Η μείωση του πετρελαίου κίνησης, στην τιμή προ κρίσης, στην τιμή που θα το διέθεταν σήμερα στην κατανάλωση, αν δεν υπήρχε η τρόϊκα και το ΔΝΤ, αν δεν υπήρχαν αυτοί στην κυβέρνηση. Αδιαφορούν όμως για την υγεία των πολιτών, όπως αδιαφορούν για τους άνεργους, την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, την διάλυση της Υγείας, της Παιδείας, κ.λ.π κ.λ.π.
Σε απόγνωση οι πολίτες -κυρίως περιοχών σαν τα Γιάννινα όπου ο παγετός εδώ και μέρες εγκαταστάθηκε μόνιμα-, για να ζεστάνουν τις οικογένειές τους, ανάβουν τα τζάκια και τις σόμπες, καίγοντας οτιδήποτε ξύλινο έχουν στην διάθεσή τους, πέρα απο τα καυσόξυλα, όταν αδυνατούν να τα αγοράσουν κι αυτά. Αδειάζουν οι αποθήκες απο παλιά έπιπλα, που κόβονται σε κομμάτια και ρίχνονται στην φωτιά. Καταγράφηκαν και περιπτώσεις καύσης κανονικών επίπλων, πορτών κ.λ.π. των σπιτιών τους. Αυτά τα τελευταία είναι και τα περισσότερο επικίνδυνα για τους χρήστες αλλά στην συνέχεια και για τους άλλους πολίτες, αφού είναι εμποτισμένα σε χημικά και επιπλέον τα χρώματα περιέχουν επικίνδυνες ουσίες που διοχετεύονται με τον καπνό στην ατμόσφαιρα.
Το πρόβλημα, υπαρκτό και ορατό δια γυμνού οφθαλμού... Αλλά...
Προτιμούν λοιπόν οι "εγκέφαλοι" της κυβέρνησης να παραμένει η χώρα "θάλαμος αερίων", προτιμούν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, προτιμούν να απειλείται η υγεία των παιδιών, αρκεί να μη δυσανασχετήσουν οι τροϊκανοί και τα αφεντικά τους. Κι δώ απευθύνομαι στον ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένους, που τελευταία δείχνουν να έχουν ευαισθητοποιηθεί στο πρόβλημα των Ελλήνων πολιτών, απευθύνομαι στον δραστήριο Γιώργο Χατζημαρκάκη, που αν και τον έστειλαν οι Γερμανοί πολίτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτός δεν ξεχνά τις ελληνικές ρίζες του και υψώνει την φωνή του. ΣΩΣΤΕ τους πολίτες της Ελλάδας!!! Βάλτε εσείς στο περιθώριο,τους τοκογλύφους των κρατών -όσο σας επιτρέπουν οι αρμοδιότητές σας-, γιατί αν περιμένουμε απο την ελληνική κυβέρνηση, όταν και αν βγούμε απο την κρίση, οι μισοί Έλληνες δεν θα υπάρχουν, κι αυτοί που θα απομείνουν, δεν θα έχουν ούτε σπίτι. Γιατί μόνο οι αφελείς πιστεύουν τα περί έναρξης της ανάπτυξης απο τον Απρίλιο του 2014 και έξοδό μας από την κρίση κ.λ.π. κ.λ.π. Αυτά είναι λόγια - πολύχρωμο περιτύλιγμα των καθημερινών μέτρων αφαίμαξης, των ήδη εξαντλημένων οικονομικά πολιτών.
Και τα ελάχιστα εναπομείναντα ίχνη υπομονής των Ελλήνων έχουν προ πολλού εξαντληθεί, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πότε και πώς θα εκδηλωθεί η "έκρηξη", κανένας δεν μπορεί  να προβλέψει το μέλλον τούτης της χώρας, που έχει την ατυχία αυτά τα χρόνια, να στερείται ΗΓΕΤΩΝ, κάτι που δυστυχώς καταγράφεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη με ελαχιστότατες εξαιρέσεις.
Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα στην σημερινή Ελλάδα και η εξαθλίωση των Ελλήνων θα καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία μετά από εκείνη της κατοχής. Μεγαλύτερα θύματα, -δυστυχώς-, είναι οι νέοι που βλέπουν το μέλλον τους να διαγράφεται απελπιστικό και πλέουν σε ατέλειωτα πελάγη απελπισίας, γιατί είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε τούτη την χώρα...
Κάτω απο αυτά τα δεδομένα περιμένουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με τζάκια και σόμπες, με λιτό γιορτινό τραπέζι και τον περίεργο Στουρνάρα να επιμένει στην πολιτική του πετρελαίου θέρμανσης, αδιαφορώντας αν με την τακτική αυτή η χώρα καλύπτεται απο αιθαλομίχλη και τα ταμεία του κράτους χάνουν σημαντικούς πόρους από την κάθετη πτώση των πωλήσεων.
Τι επιπλέον μπορεί να πεί κανείς ? Μόνο μια λέξη σε επανάλειψη. Υπομονή, υπομονή...υπομονή...Τί άλλο έτσι που μπλέξαμε οι δυστυχείς...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

 ...ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ...ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ...

Σε συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες, λόγω της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
Επίσης αναφέρει οτι άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου τους, ενώ για τους άνω των 65 ετών ζητείται να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.
«Η Γενική Γραματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνει τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με μετρήσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στην Αττική έχει ξεπεραστεί το όριο επιφυλακής στο Μαρούσι και στο κέντρο Αθήνας, ενώ στη Λυκόβρυση και στον Πειραιά ήταν κοντά στο όριο επιφυλακής.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την εμφάνιση αιθαλομίχλης, τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος συνιστούν περιορισμό της χρήσης τζακιών το Σάββατο και την Κυριακή.
Από το Blogger.