google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μιζαδόρος υπουργός για δημόσια έργα στην Αλβανία | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Μιζαδόρος υπουργός για δημόσια έργα στην Αλβανία | epiruschannel.gr

Μιζαδόρος υπουργός για δημόσια έργα στην Αλβανία | epiruschannel.gr

Μία νέα υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή υπουργό της κυβέρνησης Μπερίσα, τραντάζει την πολιτική σκηνή της Αλβανίας.

Βίντεο το οποίο μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό KLAN στην Αλβανία, δείχνει τον πρώην υπουργό Ντρίταν Πρίφτι να λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματία τον οποίο είχε βοηθήσει να αναλάβει δημόσια έργα. Μάλιστα η συναλλαγή φαίνεται ότι έχει γίνει μέσα στο σπίτι του υπουργού, καθώς ο τελευταίος εικονίζεται να δέχεται και να μετράει τα χρήματα που του δίνει ο ανώνυμος επιχειρηματίας.

Πριν από ένα χρόνο ο Πρίφτι είχε δώσει στη δημοσιότητα άλλο βίντεο όπου εικονιζόταν ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα να του ζητάει να παρέμβει ώστε να ευνοηθεί συγκεκριμένη εταιρεία κατά τη διάρκεια διαγωνισμού για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού.

Σε εκείνο το βίντεο, ο Μέτα εμφανίζεται να δηλώνει ότι «ο ιδιοκτήτης της εταιρείας προσφέρει 700.000 ευρώ για αυτή τη δουλειά».

Μετά τη δημοσιοποίηση εκείνου του βίντεο ο Ιλίρ Μέτα παραιτήθηκε αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας τον αθώωσε, γεγονός που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης αλλά και αντιδράσεις στο εξωτερικό.

Στενοί συνεργάτες του Πρίφτι και του Μέτα προειδοποιούν ότι έχουν και άλλα βίντεο, που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα διαφθοράς

www.koutipandoras.gr

Από το Blogger.