google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 FIMOTRO: ΚΑΜΕΡΟΝ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - epiruschannel.gr

FIMOTRO: ΚΑΜΕΡΟΝ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΚΑΜΕΡΟΝ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι οι εκκλήσεις για προσωρινά μέτρα τόνωσης της οικονομίας προκειμένου να ενισχυθεί η παραπαίουσα οικονομία είναι ένα "επικίνδυνο λάθος" και προειδοποίησε ότι η Βρετανία κινδυνεύει να έχει τη μοίρα της Ιταλίας ή της Ισπανίας...
αν παρεκκλίνει από τα σχέδια μείωσης του χρέους. Μιλώντας στην ετήσια διάσκεψη της Συνομοσπονδίας της Βρετανικής Βιομηχανίας, ο κ. Κάμερον αναφέρθηκε σε κάποια μέτρα για την υποστήριξη της ανάπτυξης, όπως η κάλυψη των υποθηκών όσων αγοράζουν για πρώτη φορά κατοικία.
Ο ηγέτης των Συντηρητικών τόνισε ότι οι προτάσεις των αντιπολιτευόμενων Εργατικών για μία "ένεση" ρευστού από την κυβέρνηση, με σκοπό την ενίσχυση της οικονομίας θα επιδείνωναν την οικονομική κατάσταση της χώρας.
"Ανακάμπτουμε από μία κρίση χρέους, όχι από μία παραδοσιακή ύφεση. Όσοι υποστηρίζουν ότι τα παραδοσιακά μέτρα τόνωσης της οικονομίας, οι επιπλέον δαπάνες που χρηματοδοτούνται μέσω της αύξησης του δανεισμού, είναι η σωστή απάντηση δεν κάνουν απλώς λάθος, κάνουν ένα επικίνδυνο λάθος" σημείωσε χαρακτηριστικά.
"Απλώς κοιτάξτε τις χώρες στην Ευρώπη που δεν έχουν αξιόπιστα σχέδια για τη διαχείριση του χρέους τους. Τα επιτόκια τους έχουν ανέβει σε επίπεδα που θα κάνουν την ανάπτυξη αδύνατη" πρόσθεσε.
"Το να θέσουμε το χρέος υπό έλεγχο αποδεικνύεται δυσκολότερο από ό,τι προβλεπόταν. Τα υψηλά επίπεδα δημόσιου και ιδιωτικού χρέους κρατούν πίσω την ανάπτυξη, κάτι που με τη σειρά του κάνει δυσκολότερη τη διαχείριση του χρέους" δήλωσε ακόμη ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Enhanced by Zemanta
Από το Blogger.