google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συνταρακτικά στοιχεία για υποθέσεις ντόπινγκ - Αθλητές έπαιρναν κτηνιατρικά φάρμακα - epiruschannel.gr

Συνταρακτικά στοιχεία για υποθέσεις ντόπινγκ - Αθλητές έπαιρναν κτηνιατρικά φάρμακα


Αναφέρθηκε επίσης ότι αθλητές αφαιρούν αίμα, το φυλάσσουν σε ψυγεία και λίγες μέρες πριν από τον αγώνα το μεταγγίζουν στον εαυτό τους.

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για ντόπινγκ Κυπρίων αθλητών έγιναν σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Κυπριακής Βουλής, κατά τη συζήτηση κυρωτικής σύμβασης για τις παράνομες ουσίες.

Ανάμεσα στις πολλές καταγγελίες που έγιναν, υπήρξε και η αναφορά σε Κυπρία αθλήτρια του στίβου η οποία έλαβε κτηνιατρικά φάρμακα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο της ζωής της.

Αναφέρθηκε επίσης ότι αθλητές αφαιρούν αίμα, το φυλάσσουν σε ψυγεία και λίγες μέρες πριν από τον αγώνα το μεταγγίζουν στον εαυτό τους. Στόχος αυτής της τεχνικής ντόπινγκ είναι να αυξάνεται η αιμοσφαιρίνη και το οξυγόνο στο αίμα την κατάλληλη αγωνιστική περίοδο.

Ο γιατρός Μιχάλης Πέτρου, Πρόεδρος της Κυπριακής Αρχής Αντιντόπινγκ, ανέφερε ότι η χρήση απαγορευμένων φαρμάκων οδηγεί αθλητές σε νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι το ντόπινγκ σκοτώνει και σωματικά και ηθικά, ενώ η βουλευτής Στέλλα Μισιαούλη σημείωσε ότι αποτελεί «κίνδυνο - θάνατο» η χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Τέλος, η βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου ανέφερε ότι διατίθενται πολλά εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα για απαγορευμένα φάρμακα.
http://www.newsit.gr
Από το Blogger.