google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Να μην κλείσει το γυμνάσιο στο Κεφαλόβρυσο ζητά η Δημ. Τ.Ο. ΝΔ του Άνω Πωγωνίου - epiruschannel.gr

Να μην κλείσει το γυμνάσιο στο Κεφαλόβρυσο ζητά η Δημ. Τ.Ο. ΝΔ του Άνω Πωγωνίου


Με ανακοίνωση που απέστειλε στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου με ταυτόχρονη κοινοποίηση στους βουλευτές των Ιωαννίνων ,τον περιφερειάρχη,τον δήμαρχο Πωγωνίου,τηην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και την ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, η Δημ. Τ.Ο. ΝΔ του Ανω Πωγωνίου ζητα να μην κλείσει το γυμνάσιο στο ακριτικό χωριό που στην συνέχεια θα ερημώσει.
Πιο συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:
Κα Διευθύντρια,
Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την πρόθεσή σας να κλείσετε το Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου και να το μεταφέρετε από τη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Δολιανών.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ενέργεια αυτή και θεωρούμε ότι είναι άδικη και λανθασμένη καθώς δεν λάβατε υπόψη σας ότι:
1ον) Η ευρύτερη παραμεθόρια περιοχή του Πωγωνίου είναι μια δύσβατη, ορεινή περιοχή με προβληματικό οδικό δίκτυο, γεγονός που καθιστά την όποια μετακίνηση των μαθητών, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, δύσκολη και επικίνδυνη για την ασφάλειά τους και δημιουργεί την εύλογη ανησυχία των γονιών,
2ον) Το επελεγέν για την συγχώνευση Γυμνάσιο Δολιανών βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων. και για την μεταφορά των μαθητών θα απαιτείται πάνω από μια ώρα, κάτι πολύ κουραστικό και αντιπαιδαγωγικό ιδιαίτερα για το νεαρό της ηλικίας των μαθητών,
3ον) Τέτοιου είδους ενέργειες δεν ευνοούν την περιφερειακή ανάπτυξη και εναντιώνονται στην όποια προσπάθεια αποκέντρωσης καθώς το Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου είναι το μοναδικό Γυμνάσιο που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Πωγωνίου, οι κάτοικοι του οποίου είναι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι και η πιθανή κατάργηση του Γυμνασίου σήμερα, του Δημοτικού Σχολείου αύριο κλπ. θα εξαναγκάσει και το τελευταίο παραγωγικό κομμάτι της περιοχής μας να εγκαταλείψει τον τόπο του και να μετακινηθεί στις πόλεις.
Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε την άμεση επανεξέταση του θέματος και τη διατήρηση της λειτουργίας του Γυμνασίου Κεφαλοβρύσου.

Από το Blogger.