google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κόντρα Τοντ – Έκλεστον! - epiruschannel.gr

Κόντρα Τοντ – Έκλεστον!


Ακούγεται τρομακτικό και είναι! Οι δυο ισχυρότεροι άντρες στο παγκόσμιο στερέωμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκονται εδώ και καιρό στα χαρακώματα. Μάλιστα η κόντρα τους έχει βαθύνει τόσο που πλέον εκφράζονται και δημόσια ο καθένας ανάλογα με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του.

Όπως ίσως θυμάστε λίγο πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Αυστραλία και με αφορμή όσα είχαν προηγηθεί της αναβολής του αγώνα στο Μπαχρέιν ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Μπέρνι Έκλεστον είχε πει για τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ: «Ο Ζαν Τοντ είναι γραφικός. Ταξιδεύει ανά τον κόσμο και κάνει δημόσιες σχέσεις με χειραψίες και ασπασμούς σε βρέφη. Πιθανόν αυτό να είναι καλό για τη FIA αλλά δεν το χρειαζόμαστε στη F1».

Ο Έκλεστον φέρεται ενοχλημένος από την θέση του Τοντ ότι το GP της Αυστραλίας είναι σημαντικό για την F1, τη στιγμή που ο ίδιος βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Αυστραλούς για την ανανέωση του συμβολαίου τους και πρόσφατα είχε δηλώσει πως «αν τους φαίνεται ακριβό να μην υπογράψουν ξανά μαζί μας».

Συνέχεια στις εμπρηστικές δηλώσεις του Μπέρνι Έκλεστον έδωσε ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ μεταφέροντας ένα επίπεδο πιο πάνω την αντιπαράθεση: «Οι καιροί έχουν αλλάξει, όπως και η τεχνολογία. Η εξέλιξη έχει ένα τίμημα. Θα πρέπει να ξαναδούμε τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ώστε να σιγουρευτούμε πως το όφελος για τη FIA είναι σωστό».
Αυτό τον καιρό γίνονται διαπραγματεύσεις για τη νέα Συμφωνία Ομόνοιας μεταξύ ομάδων, FIA και FOA μια συμφωνία που ορίζει τα οικονομικά ποσοστά.
Ο Τοντ αρνήθηκε να μπει σε λεκτική αντιπαράθεση με τον Έκλεστον. Θυμίζουμε ότι το 2001 επί προεδρίας του Μαξ Μόσλεϊ ο Έκλεστον διαμέσου της SLEC στην οποία ανήκαν τότε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της F1, είχε υπογράψει συμφωνία με τη FIA για την μετάδοση και τα εμπορικά δικαιώματα της F1 για τα επόμενα 100 χρόνια!
Από το Blogger.