google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Διπλό η Γιουνάιτεντ, πεντάρα η Μπάρτσα - epiruschannel.gr

Διπλό η Γιουνάιτεντ, πεντάρα η Μπάρτσα

Ενώ η Μπαρτσελόνα είναι ήδη στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το επιβλητικό 5-1 επί της Σαχτάρ στο Καμπ Νου, στον αγγλικό εμφύλιο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση, νικώντας στον πρώτο προημιτελικό μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ την Τσέλσι με 1-0.

Αναλυτικά:

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γ. 0-1
Με τον αέρα της αυτοπεποίθησης και την εξαιρετική «χημεία» τόσων και τόσων ετών συνύπαρξης των παικτών της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε την Τσέλσι με 1-0 στο «Στάμφορτ Μπριτζ» κάνοντας το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον παρέταξε ψυχή κι εμπειρία κόντρα σε ένα σύνολο γεμάτο σταρ από τη μέση και μπροστά και με γκολ του «συνήθως υπόπτου», Γουέιν Ρούνεϊ στο 24', αλλά και τον Εντβιν φαν ντερ Σαρ αληθινό... κέρβερο κάτω από τα δοκάρια πήρε αυτό ακριβώς που ήθελε στο Λονδίνο κι ετοιμάζεται την προσεχή εβδομάδα να πανηγυρίσει μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων» την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποσίνγκουα (78' Μίκελ), Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ραμίρες, Ζιρκόφ (71' Μαλουντά), Ντρογκμπά (71' Ανελκά), Τόρες.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Ράφαελ (52' λ.τ. Νάνι), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Βαλέντσια, Γκιγκς, Παρκ, Ερνάντες (78' Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ.

Δείτε το γκολ εδώ.

Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ 5-1
Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 5-1 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο “Καμπ Νόόου” έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ και ανάμεσα σε αυτούς όχι τον Λιονέλ Μέσι και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό στην Ουκρανία. Πλέον ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα τους δύο μεγάλους ημιτελικούς της διοργάνωσης ανάμεσα σε “μπλάουγκράρα” και “μερένγκες”.
Οι Καταλανοί από τα αποδυτήρια πήραν κεφάλι στο σκορ, χάρη στον Ινιέστα που τρύπωσε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ουκρανών. Στην ανάπαυλα και παρά το 2-0 που διαμόρφωσε στο 34’ ο Ντάνι Άλβες, ο Γκουαρδιόλα θα πρέπει να τα «έψαλλε» στους παίκτες του που έδειξαν σημάδια αδιαφορίας.

Στο δεύτερο κάθε επίθεση της Μπαρτσελόνα «μύριζε» γκολ. Ένα απίστευτο εξάλεπτο επιθετικής φρενίτιδας είχε ως αποτέλεσμα να μπουν τρία γκολ. Μεταξύ των δύο της Μπάρτσα (54’ Πικέ, 60’ Κεϊτά) μεσολάβησε κι ένα –αυτό της τιμής- των Ουκρανών με τον Ρακίτσκι. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 4-1, που όμως δεν έμελλε να είναι το τελικό σκορ. Η Σαχτάρ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Αντριάνο βρήκε σίδερο, κάτι που δεν συνέβη στο 87’ με τον Τσάβι που διαμόρφωσε το τελικό 5-1.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Τσάβι, Βίγια (70' Πέδρο), Ινιέστα (90' Αφελάι), Μέσι, Μασεράνο, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Αντριάνο (78' Μάξουελ).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Σρνα, Ιστσένκο, Ρατ, Ρακίτσκι, Κόστα, Μκιταριάν, Χούμπσμαν (83’ Εντουάρντο), Ουίλιαμ (75' Τεσέιρα), Ζάντσον (70' Φερναντίνιο), Λουίς Αντριάνο.

Από το Blogger.