google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γιατί έκλεισε το thegreekz.com, συνέλαβαν διαχειριστές « Φήμες - epiruschannel.gr

Γιατί έκλεισε το thegreekz.com, συνέλαβαν διαχειριστές « Φήμες

Γιατί έκλεισε το thegreekz.com, συνέλαβαν διαχειριστές « Φήμες

Γιατί έκλεισε το thegreekz.com και συνελήφθησαν οι πέντε διαχειριστές του www.thegreekz.com, όπου οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν download αρχεία ταινιών, μουσικής αλλά και διαφόρων προγραμμάτων;

Τα πέντε άτομα που διαχειρίζονταν τη δημοφιλή ιστοσελίδα www.thegreekz.com εντοπίστηκαν από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Οι πέντε διαχειριστές του thegreekz.com αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν την παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω διαδικτύου.

Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη των πέντε νέων ύστερα από μήνυση της Ε.Π.Ο.Ε (Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων) κατά του thegreekz.com.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των 5 διαχειριστών που φέρονται να διαμοίραζαν τα ψηφιακά αρχεία.

Η σελίδα www.thegreekz.com είχε εκατοντάδες εγγεγραμμένους χρήστες ενώ επί καθημερινής βάσης δεχόταν 15.000.000 επισκέψεις. Η ιστοσελίδα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά site για download κινηματογραφικών ταινιών, ροζ βίντεο, τραγουδιών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρίες, αλλά και φοροδιαφυγή.

Εικοσιπέντε σκληροί δίσκοι, πέντε laptops, δεκάδες ψηφιακοί δίσκοι και αποδείξεις από είσπραξη χρημάτων μέσω των διαφημίσεων βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/02/thegreekz-com-ekleise/#ixzz1CxA9ys6x
Από το Blogger.