google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Νομάρχης Ιωαννίνων 'κατέπεσαν οι συκοφαντίες, δικαιωθήκαμε για την πολιτική μας" | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Νομάρχης Ιωαννίνων 'κατέπεσαν οι συκοφαντίες, δικαιωθήκαμε για την πολιτική μας" | epiruschannel.gr


Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η Νομαρχιακή Αρχή των Ιωαννίνων δικαιώθηκε για τις πολιτικές της εξέδωσε ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης ενώ επιτίθεται κατά του Μάκη Χατζηεφραιμίδη και ορισμένων ΜΜΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η μεθοδευμένη εκστρατεία λάσπης από τον επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδη, κατά της Νομαρχιακής Αρχής και προσωπικά κατά του Νομάρχη, συνεπικουρούμενη από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, για τον τρόπο εκτέλεσης έργων, έπεσε στο κενό, με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα:

1ον:. Η επί ένα χρόνο λυσσαλέα προσπάθεια να μην εξοφληθεί το έργο ανακατασκευής του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων, με καταγγελίες τους στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.α., κατέπεσε πλήρως.
Το Υπουργείο Οικονομικών, μετά από ένα χρόνο, αλλεπάλληλων ελέγχων, ενέκρινε ως απολύτως νόμιμες τις διαδικασίες που ακολούθησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων για την εκτέλεση των έργων στο Εθνικό Στάδιο. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζεται άπαξ δια παντός, ότι είναι στην αρμοδιότητα του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο χαρακτηρισμός ενός έργου ως κατεπείγοντος, αλλά και του τρόπου ανάθεσης του.
2ον: Οι σκανδαλολογικές διαστάσεις που δινόταν για τα λεγόμενα «45αρια», καταρρίπτονται από την απόφαση, την οποία υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, με την οποία ο προϋπολογισμός των έργων που μπορεί να εκτελούνται, από όλους τους φορείς του δημοσίου, με πρόχειρο διαγωνισμό (που δεν έχει καμία σχέση με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος), αυξάνεται στις 60.000 ευρώ συν τον ΦΠΑ, και για απευθείας αναθέσεις στο ποσό των 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ.
Η Ν.Α.Ι. όλα αυτά τα χρόνια, δεν έκανε τίποτε άλλο, παρά να εφαρμόσει την νομοθεσία, με αποκλειστικό στόχο την εξασφάλιση της λειτουργικότητας έργων, της μείωση του χρόνου εκτέλεσης άλλων, λαμβάνοντας μέριμνα για την αντιπροσωπευτικότητα –και βάσει των ιδιαιτεροτήτων κατά περίπτωση – των προσκαλούμενων εργοληπτών. Σε πολλές δε περιπτώσεις, οι εκπτώσεις που εξασφαλίστηκαν ήταν ανάλογες ή και μεγαλύτερες άλλων έργων, με πολύ μεγαλύτερους μάλιστα προϋπολογισμούς.
Η Νομαρχιακή Αρχή, παρά τα πάσης φύσεως εμπόδια, πέτυχε να ολοκληρώσει και να παραδώσει σε χρήση το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων για τις ανάγκες του πρωταθλήματος της Super League, μέσα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που υπήρχαν, προστατεύοντας την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας.
Στο πλαίσιο των εργασιών, είχε υπάρξει και δέσμευση συντήρησης του ταρτάν του Εθνικού Σταδίου. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα το πρόβλημα και κατανοούμε τις διαμαρτυρίες των αθλούμενων για την κατάστασή του. Παρά τις προθέσεις της Ν.Α., το έργο δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της ανεύθυνης στάσης και της καταγγελιομανίας που υπήρξε για τα έργα στο Εθνικό Στάδιο για τη χρηματοδότηση, τις διαδικασίες κλπ. Αυτό άλλωστε υποχρέωσε το Νομάρχη να ανακοινώσει στο Νομ. Συμβούλιο, ότι με τέτοιες συνθήκες δεν μπορούσε να προχωρήσει το έργο.
Το πολιτικό ήθος επιτάσσει την έκφραση συγγνώμης από τους εμπνευστές των «καταγγελιών» και των παρεμβάσεων, που είχαν μικροπολιτικούς και μόνο στόχους.
Και η δημοσιογραφική δεοντολογία, επιτάσσει από τα Μέσα Ενημέρωσης, που τις είχαν αναγάγει σε «πρωτοσέλιδα» και κύρια θέματα των εκπομπών τους, να αποκαταστήσουν κατά τον ίδιο τρόπο την αλήθεια.
Από το Blogger.