google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υποψήφιος με το συνδυασμό του Νίκου Γκόντα θα είναι ο Αχιλλέας Σίντος | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Υποψήφιος με το συνδυασμό του Νίκου Γκόντα θα είναι ο Αχιλλέας Σίντος | epiruschannel.gr



Yποψήφιος στο Συνδυασμό του Νίκου Γκόντα θα είναι, τελικά, ο Αχιλλέας Σίντος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες στο Δημαρχείο Μπιζανίου το πρωί όπου, επίσης, ανακοίνωσαν την απόφασή τους για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο Δήμων –Ιωαννιτών, Μπιζανίου- σε επίπεδο επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Αν και ο δήμαρχος Μπιζανίου προ μηνών, -όταν βρισκόταν σε εξέλιξη το θέμα της χωματερής- είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι σχέσεις του με τον κ. Γκόντα είχαν διαταραχθεί σήμερα αποκάλυψε ότι ουδέποτε κάτι τέτοιο συνέβη.


«Ήμουν όμως υποχρεωμένος να υποστηρίξω τα συμφέροντα των συμπολιτών μου κι αυτό έπραξα. Εξάλλου, η κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. δεν ήταν αρμοδιότητα ούτε του Δήμου Μπιζανίου, ούτε του Δήμου Ιωαννιτών. Η πικρία ήταν προσωπική και με τον κ. Γκόντα ούτε μας χώριζε ούτε μας χωρίζει τίποτα. Τώρα πάμε στον αγώνα ενωμένοι για το καλό του νέου μεγάλου Δήμου και σ’ αυτό έχω την ομόφωνη στήριξη της παράταξής μου» υποστήριξε ο Αχιλλέας Σίντος ερωτηθείς.
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε και τη συνεργασία της παράταξής του με εκείνη του Νίκου Γκόντα.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Γκόντας χαρακτήρισε «ύψιστη τιμή» τη συνεργασία του με τον κ. Σίντο αποκαλώντας τον μάλιστα «πραγματικό διαμάντι».

Συνεργασία δήμων

Σε ότι αφορά τη συνεργασία των δύο Δήμων, σ’ επίπεδο επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», πρόκειται για «Μνημόνιο» συνεργασίας των δύο Δήμων, των οποίων τα έργα που θα ενταχθούν, η χρηματοδότηση θα καλύπτεται κατά 100% από το ΕΣΠΑ και η υποβολή προτάσεων έχει καταλυτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου 2010.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων σε πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή των δύο προτάσεων που είναι οι εξής:
  • «Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης πόρων και καυσίμων και βελτιστοποίηση της συλλογής απορριμμάτων στο νέο Δήμο Ιωαννιτών».
  • «Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης κυκλοφορίας με στόχο την πληροφόρηση πολιτών για συνθήκες κίνησης μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας».
«Με το Μνημόνιο Συνεργασίας κάνουμε ένα πρώτο βήμα για την κοινή πλέον αντιμετώπιση σε επίπεδο Καλλικράτη, δύο μεγάλων προβλημάτων: του κυκλοφοριακού και της αποκομιδής των σκουπιδιών. Με τον Καλλικράτη, ο Δήμος μας μπαίνει σε μια νέα εποχή. Όλοι όσοι υπηρετούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλουμε να συνεργαστούμε για να εκμεταλλευτούμε τα διαθέσιμα κονδύλια για το καλό των συμπολιτών μας. Ο Δήμος Μπιζανίου θα συμμετάσχει στις προτάσεις που κατατίθενται στο ΕΣΠΑ αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που θα διαδραματίσουν οι νέες τεχνολογίες στη λειτουργία του νέου Δήμου Ιωαννιτών και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα συζητηθεί το θέμα και θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση» τόνισε ο Αχιλλέας Σίντος.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Άννα Ασημακοπούλου, που συνόδευε τον κ. Γκόντα, δήλωσε: «Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει θέσει γερά θεμέλια σε θέματα νέων τεχνολογιών. Σε αυτά τα θεμέλια θα οικοδομήσουμε το διευρυμένο Δήμο Ιωαννιτών. Οι ώριμες προτάσεις που επικαιροποιούνται με τα δεδομένα των Δήμων Μπιζανίου, Ανατολής, Περάματος και Παμβώτιδας θα αξιοποιήσουν νέες τεχνολογίες για να συντονίζουμε τα οχήματα του Δήμου, να εξοικονομούμε καύσιμα, να ενημερωνόμαστε για κυκλοφοριακά θέματα σε πραγματικό χρόνο και γενικά για να γίνει ο νέος Δήμος πιο λειτουργικός και αποτελεσματικός στην εξυπηρέτηση του πολίτη».
Από το Blogger.