google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υποψήφιος Δήμαρχος στη Ζίτσα ο Χρυσόστομος Βούζας | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Υποψήφιος Δήμαρχος στη Ζίτσα ο Χρυσόστομος Βούζας | epiruschannel.gr


Πρόσκληση προς τους συμπατριώτες του να τον στηρίξουν και τους συντρόφους του να υπερβούν τις εσωκομματικές αντιθέσεις απήυθυνε ο Χρυσόστομος Βούζας -πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ- ανακοινώνοντας την κάθοδό του στις εκλογές του Νοεμβρίου στο Δήμο Ζίτσαs.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Βούζα έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΒΟΥΖΑ
Ζίτσα 10 Σεπτεμβρίου 2010
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες
ήρθε η στιγμή που γεμάτος περηφάνια, συγκίνηση και αισιοδοξία σας ενημερώνω ότι θα διεκδικήσω το Δήμο της Ζίτσας επικεφαλής δυναμικού, δημιουργικού και προοδευτικού συνδυασμού τον οποίο στελεχώνουν γείτονες, φίλοι, συνοδοιπόροι, συμπατριώτες…
Παιδιά της διπλανής πόρτας που πρόκοψαν στη ζωή τους και τώρα επιθυμούν να προσφέρουν σαν αντίδωρο κάτι από την εμπειρία, τη γνώση, το χρόνο τους για την ανάπτυξη της μικρής μας πατρίδας.
Μαζί με τους άξιους και αξιόλογους συνεργάτες μου τους οποίους σύντομα θα παρουσιάσω θα δώσουμε έναν τίμιο αγώνα για έναν υπέροχο τόπο.
Στόχος μας δεν είναι η νίκη με έπαθλο τα οφίκια ούτε η επικράτηση με λεία τη δημαρχεία.
Η δική μας επιδίωξη, το δικό μας στοίχημα, των συνεργατών μου και εμένα προσωπικά, είναι η επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των συμπατριωτών μας και η υποστήριξη των ιδεών μας στον ωραίο αγώνα για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, ως Δήμος, ως κοινωνία, ως κοινότητα στο χώρο και στο χρόνο.
Να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να δημιουργούμε όπως οι πρόγονοί μας, οι παππούδες μας, οι πατεράδες και οι μανάδες μας και αύριο τα παιδιά μας…
Γνωρίζουμε τα προβλήματά μας καλύτερα από τον καθένα, ξέρουμε και πώς να τα επιλύσουμε.
Μια ομάδα επιστημόνων, δικών μας παιδιών, έχει ετοιμάσει ένα πλαίσιο αρχών, πρωτοβουλιών και δράσεων για όλους τους τομείς δημόσιου ενδιαφέροντος όπως: υγεία, παιδεία, εκπαίδευση περιβάλλον, τοπική οικονομία, αγροτική ανάπτυξη…
Αυτές τις αρχές θα τις καταθέσουμε ενώπιον σας ώστε να τις επεξεργαστείτε και ενδεχομένως να τις εμπλουτίσετε με τις δικές σκέψεις, ιδέες και προτάσεις…
Το τελικό μας πρόγραμμα για το Δήμο της Ζίτσας θα έχει ενσωματώσει ότι ενδιαφέρον και καινοτόμο παρουσιαστεί από φορείς και πολίτες της περιοχής μας.
Γιατί και εμείς δεν τα ξέρουμε όλα και οι πολίτες κάτι ξέρουν…
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες
Το πολιτικό-διοικητικό πλαίσιο του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» πιστεύω ότι αποτελεί εξαιρετική βάση για την προκοπή του τόπου μας. Πιστεύω ότι επιτέλους μας δίνει τη δυνατότητα να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.
Αυτή πιστεύω είναι η μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη καινοτομία του νέου πλαισίου. Και επειδή η κεντρική εξουσία συνήθως βρίσκεται «μακριά και απασχολημένη» εμείς είμαστε που θα χαράξουμε το «χάρτη πορείας» του Δήμου της Ζίτσας.
Πεποίθησή μας είναι ότι τα υφιστάμενα μοντέλα συγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας μας έχουν κλείσει τον ιστορικό τους κύκλο.
Και αλίμονο αν δεν διαμορφώσουμε και καταθέσουμε ρεαλιστικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής αλληλεγγύης ώστε να ξανοιχτούμε στην νέα οικονομία, στην κοινωνία της γνώσης.
Στην Ελλάδα, στην Ήπειρο στα Γιάννενα η κρίση θεριεύει…
συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
με περηφάνια ανακοινώνω σήμερα την υποψηφιότητά μου γιατί ζούμε σε μια χώρα και σε μια πατρίδα όπου ακόμη υπάρχει ελπίδα και διέξοδος.
Όπου εξακολουθούν να λειτουργούν οι θεσμοί και να εισακούεται η φωνή των πολιτών, η άποψη της κοινωνίας…
Δεν σας κρύβω ότι παρά την απόφασή μου να συμμετάσχω στις εκλογές υπήρξαν στιγμές που έβλεπα κλειστούς όλους τους δρόμους…
Ήδη η σημερινή μου δήλωση αποτελεί μια μεγάλη νίκη του προσκηνίου επί του παρασκηνίου.
συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές διότι πιστεύω βαθιά ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τι προκλήσεις της εποχής μας και να επιλύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας.
Μαζί μπορούμε να ανανεώσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μαζί, φίλοι και σημερινοί αντίπαλοι που όλους μας συνέχει η αγωνία για τον τόπο μας, θα βρούμε τις λύσεις.
Θα ενσωματώσουμε τις νέες τεχνολογίες, θα υιοθετήσουμε σύγχρονους τρόπους διοίκησης και λειτουργίας, θα εκμεταλλευτούμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες , θα αξιοποιήσουμε τους φυσικούς μας πόρους: τον ήλιο, τον άνεμο, το νερό, το έδαφος και φυσικά θα στηριχτούμε στο ανθρώπινο δυναμικό ιδιαίτερα αυτούς που προέρχονται από την περιοχή μας.
συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
ζητώ την εμπιστοσύνη σας και την αξιολόγηση του σχεδίου μας για το Δήμο της Ζίτσας.
Από την πλευρά μου ένα μόνο μπορώ να υποσχεθώ: ότι θα είμαστε πάντα μαζί στο φωτεινό μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά μας.
Με την ευκαιρία, θέλω να καλέσω όλους όσους στο παρελθόν διαφωνήσαμε, συγκρουστήκαμε ή και ενδεχομένως ακόμη να έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις να δώσουμε όλοι μαζί έναν καθαρό, τίμιο και δυναμικό αγώνα.
Ιδιαίτερα δε απευθυνόμενος προς τους συντρόφους μου στο ΠΑΣΟΚ αφού τους ευχηθώ από βάθους καρδιάς «καλή επιτυχία» να τους προτρέψω να πάψουν να θεωρούν σημερινές ενοχές τις χθεσινές μας αξίες.
Από το Blogger.