google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 5ο Ελληνικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου από τους ομογενείς στο Ολύμπικ Παρκ στο Σιάμεργκ του Ιλινόις. | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

5ο Ελληνικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου από τους ομογενείς στο Ολύμπικ Παρκ στο Σιάμεργκ του Ιλινόις. | epiruschannel.gr

Τετρακόσιοι, περίπου, ομογενείς ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές αναμένεται να συμμετάσχουν στο 5ο Ελληνικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου, που διοργανώνεται το τριήμερο το Labor Day στο Ολύμπικ Παρκ στο Σιάμεργκ του Ιλινόις.

Το τουρνουά αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 8:00 μ.μ. (τοπική ώρα) και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, με την απονομή των επάθλων και των βραβείων. Το τουρνουά διοργανώνεται από την ιστοσελίδα www.Greeksoccer.com, την οποία ίδρυσε πριν από 15 χρόνια ο Γιάννης Κοσμάς, με στόχο την ενημέρωση των ποδοσφαιρόφιλων για τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων που διοργανώνονται στη γενέτειρα και στην Ομογένεια.

Το εν λόγω τουρνουά θεσπίστηκε πριν από πέντε χρόνια και όπως επεσήμανε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Γιάννης Κοσμάς ήταν μια «ιστορική ανάγκη» και «πάγιο αίτημα των επισκεπτών της ιστοσελίδας τους.

Στο φετινό τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή είκοσι τέσσερις ποδοσφαιρικές ομάδες, 14 από τις ΗΠΑ και 10 από τον Καναδά. Από τη Νέα Υόρκη θα συμμετάσχουν δύο ομάδες, η «Greek AmericanAtlas» (η οποία θα συναγωνιστεί με πέντε άλλες ομάδες της κατηγορίας «Men’s open Competitive»), καθώς και ο «Ολυμπιακός» της Νέας Υόρκης ο οποίος θα συμμετάσχει στην κατηγορία των ανδρών άνω των 40 ετών. Από τις ΗΠΑ συμμετέχουν, επίσης, ένδεκα ομάδες από το Σικάγο, όπως και η «Illiana United Football Club» από το Γκάρι της Ιντιάνα, η οποία θα συναγωνιστεί στην ίδια κατηγορία με τον «Ολυμπιακό» της Νέας Υόρκης.

Από τον Καναδά θα συμμετάσχουν δέκα ομάδες, εννέα από τις οποίες προέρχονται από την επαρχία του Οντάριο. Από την Μανιτόμπα του Καναδά θα συμμετάσχει η «Hellas Soccer Club» στην κατηγορία των «Men’s open Competitive» και θα αναμετρηθεί με την «Greek AmericanAtlas» της Νέας Υόρκης, με τις «CKS Warta Soccer Club» και «Hellenic United Athletic Club» από το Σικάγο και την «Toronto Hellas Foootball Club» και «Windsor Hellenic Football Club» από τις ομώνυμες πόλεις του Οντάριο του Καναδά.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο Ολύμπκ Παρκ, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα της περιοχές, και η είσοδος είναι ελεύθερη. Το εν λόγω τουρνουά είναι το μοναδικό το οποίο διοργανώνεται στη Βόρεια Αμερική με τη συμμετοχή ομάδων τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από τον Καναδά.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν και γυναικείες ομάδες, ο κ. Κοσμάς επεσήμανε ότι «παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν την κατηγορία των γυναικών, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σπανίζουν οι γυναικείες ομάδες και ότι η μόνη που έχει σταθερό χαρακτήρα είναι μια ομάδα που υπάρχει στην Βόρεια Καρολίνα.

Πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά και την σύνθεση των ομάδων παρέχονται και στην ιστοσελίδα www.greeksoccer.com.

Από το Blogger.