google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε 130 δήμους το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει στήριξη | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Σε 130 δήμους το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει στήριξη | epiruschannel.gr


Σε 10 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψήφιων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα, ενώ τουλάχιστον σε 130 δήμους δεν θα δοθεί χρίσμα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δήμοι της Ηπείρου.
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων χθες στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάσης Τσούρας.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων έχει ανακοινώσει152 υποψηφιότητες σε Δήμους, οι οποίες εγκρίθηκαν χθες, από το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ σε 130 Δήμους έχει αποφασιστεί να μην υπάρξει κεντρική στήριξη, όπως συνήθως γίνεται για τρεις διαφορετικούς λόγους.
«Είναι, οι πιο πολλές περιπτώσεις που το τοπικό ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ποιον θα στηρίξει, αλλά δεν θέλει την κεντρική στήριξη ο υποψήφιος.
Είναι άλλες περιπτώσεις, η Κρήτη είναι το κλασικό παράδειγμα, όπου κατεβαίνουν δύο υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ- κανένας από τις άλλες πλευρές - ένας από τους δύο θα βγει.
Και υπάρχει βέβαια και τρίτη περίπτωση, που παρά τις προσπάθειες, παρά τις πιέσεις, από 6, 7, 8 φτάσαμε σε 2, αλλά και οι 2 δεν θέλουν να πάνε πίσω. Εκεί, αυτό που θέλουμε το προσπαθήσαμε, το συζητάμε με όλους τους, και σε πολύ μεγάλο ποσοστό το έχουμε βρει, έχουμε συμφωνήσει, όποιος πάει στον β’ γύρο να βοηθήσει τον άλλο.
Υπάρχουν 16 Δήμοι ακόμα, για τους οποίους με σύμφωνη γνώμη και των πολιτικών στελεχών και των υποψηφίων «τρέχουν» μετρήσεις.
Άρα, σε 298 δήμους περίπου, έχουμε ολοκληρώσει την πορεία των υποψηφιοτήτων. Έχουμε δηλαδή άλλους 37. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μικροί δήμοι, μικρά νησιά, ορεινοί δήμοι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι με σημασία, ισχυροί. Θα συνεχίσουμε και ελπίζω, σε 10 μέρες περίπου, να έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες και σε αυτούς τους δήμους.
Και θα ήθελα να ξέρετε πως όλες αυτές οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες από τα μέλη της Επιτροπής, υπογράμμισε ο Θανάσης Τσούρας.
Από το Blogger.