google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Με αιχμές η πρώτη συνέντευξη του νέου Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Με αιχμές η πρώτη συνέντευξη του νέου Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων | epiruschannel.grΜε την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚΙωαννίνων ο Δημήτρης Παπαγεωργίου φρόντισε "να ταράξει τα νερά", αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των προκατόχων του, ενώ χαρακτήρισε την τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ ως «μόρφωμα», που τη μία αποτελεί εκλογικό μηχανισμό και την άλλη είναι μηχανισμός διαχείρισης της παραγματικότητας.
«Δεν θα χρησιμοποιήσω την θέση αυτή για άλλους στόχους. Είμαι εδώ για να προσφέρω και όχι για να πάρω. Δεν ήρθα εδώ για να βρω δουλειά ή να χρησιμοποιήσω τη θέση του Γραμματέα προς όφελός μου», τόνισε με νόημα, υποστηρίζοντας ότι η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ είναι απαξιωμένη και βασικός του στόχος, παρά τη δύσκολη συγκυρία – όπου οι πολίτες έχουν απαξιώσει κόμματα και πολιτική- είναι να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση.


«Όφειλα να αποδεχθώ τη θέση για τους ανθρώπους που με ψήφισαν και γι αυτούς που δεν με ψήφισαν. Θα προσπαθήσω να συνεισφέρω με τις δυνάμεις μου στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ και της οργάνωσής του», υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου για να προσθέσει «η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εργαστεί με νέο πνεύμα. Δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει», είπε.
Ερωτηθείς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι στο δήμο Ιωαννιτών το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα Φίλιου και την παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής, και το μόνο που μένει είναι η κύρωση της απόφασης αυτής και από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος.
«Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά και πρέπει να αναγνωριστεί αυτό, έχοντας υπόψη τον καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, επέλεξε να λειτουργήσει αυτοδιοικητικά, να σεβαστεί τη μεγάλη και επίπονη εργασία της συνένωσης της μεγάλης παράταξης στα Γιάννενα και να αφήσει να επιλέξει τον υποψήφιο. Αυτό έχει δρομολογηθεί. Η παράταξη δουλεύει το πρόγραμμά και τους συνδυασμούς της. Το ΠΑΣΟΚ, ανάλογα με το σχεδιασμό που έχει πανελλαδικά, θα έρθει σε κάποια φάση για να επικυρώσει αυτή την υπόθεση»,ανέφερε.
Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι οι διαδικασίες για τους υπόλοιπους δήμους έχουν, σε τοπικό επίπεδο, ολοκληρωθεί και αναμένεται η τελική απόφαση της «Ιπποκράτους», με αφορμή και την πρόσφατη εγκύκλιο του κόμματος, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου δήλωσε πως θα ξεκινήσει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διενεργηθούν δημοσκοπήσεις ή ακόμη και να στηθούν κάλπες και για τους λοιπούς «Καλλικράτειους» δήμους του νομού.
«Στους λοιπούς δήμους του νομού υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη. Θα υπάρξει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, θα προταθούν οι συναινετικές λύσεις. Το ΠΑΣΟΚ έχει τους μηχανισμούς και τους τρόπους σεβασμού των απόψεων. Είτε με προκριματικές εκλογές, είτε με δημοσκοπήσεις, είναι έτοιμο να καθορίσει τις προτεραιότητές του και τις επιλογές του στους υποψηφίους δημάρχους», τόνισε ο νέος γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων.
Η εγκύκλιος του ΠΑΣΟΚ
Η εγκύκλιος του ΠΑΣΟΚ που υπογράφεται από το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής ανάδειξης Υποψηφίων Θανάση Τσούρα έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το άρθρο 51 του καταστατικού «Ανάδειξη Υποψηφίων Δημάρχων» και την απόφαση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων (Ε.Α.Υ.), θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές σε Δήμους.
Στις προκριματικές εκλογές ψηφίζουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του κάθε Δήμου και όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
Οι προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στους Δήμους στις ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από την Ε.Α.Υ.
1.Υποψηφιότητες
α) Όλες οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως έως και 5 ημέρες μετά την ανακοίνωση των προκριματικών εκλογών.
β) Υποψήφιοι μπορεί να είναι, όσοι έχουν ήδη υποβάλλει υποψηφιότητα και έχουν συμμετάσχει στις μέχρι τώρα διαδικασίες αξιολόγησης.
γ) Η τελική απόφαση και η ανακήρυξη των υποψηφίων γίνεται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων.
δ) Ισχύουν τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται από το Καταστατικό και τους Κανονισμούς.
2.Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
Η διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών γίνεται από δημοτική εφορευτική επιτροπή, η οποία συγκροτείται σε σώμα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.
Η επιτροπή αυτή αποτελείται από 5 έως 9 μέλη της αντίστοιχης δημοτικής οργάνωσης και 1 μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, το οποίο ορίζεται και πρόεδρος της δημοτικής εφορευτικής επιτροπής.
3.Ψηφοδέλτια
Την εκτύπωση των ψηφοδελτίων αναλαμβάνει η Συντονιστική Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης.
4.Δημοτολόγια
Δικαίωμα συμμετοχής στη ψηφοφορία έχει κάθε δημότης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου.
Ο πρόεδρος της δημοτικής εφορευτικής επιτροπής είναι υπεύθυνος για την προμήθεια των εκλογικών καταλόγων από την οικεία δημοτική αρχή.
5. Σταυροδοσία
Σε Δήμους στους οποίους συμμετέχουν έως τέσσερις υποψήφιοι οι εκλογείς έχουν το δικαίωμα μιας επιλογής (ένας σταυρός), σε Δήμους όπου συμμετέχουν έως έξι υποψήφιοι, δύο επιλογές και σε Δήμους όπου συμμετέχουν περισσότεροι από έξι υποψήφιοι, τρεις επιλογές.
6.Κάλπες
1. Ο χώρος διεξαγωγής των εκλογών και η καταμέτρηση γίνεται στον ίδιο και μόνο Δημοτικό χώρο, διασφαλίζοντας τον απαραίτητο αριθμό καλπών.
2. Μετά από πρόταση της Δημοτικής Εφορευτικής Επιτροπής συγκροτούνται Εφορευτικές Επιτροπές από μέλη της για κάθε κάλπη.
7. Έλεγχος των προκριματικών εκλογών
Η ΕΚΑΠ αποφασίζει για την εγκυρότητα των προκριματικών εκλογών, βάσει του ελέγχου πιστοποίησης των διαδικασιών. Επίσης, επιλύει τελεσίδικα οποιοδήποτε διαδικαστικό θέμα τυχόν προκύψει κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών».
Σ.Α.
Από το Blogger.