google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Νέα σενάρια τρόμου | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Νέα σενάρια τρόμου | epiruschannel.gr


Διεθνείς επενδυτικοί οίκοι επαναφέρουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας

Στο προσκήνιο -μετ’ επιτάσεως- επανέρχονται τα αρνητικά σενάρια για την ελληνική οικονομία,
με διεθνείς αναλυτές και επενδυτικούς οίκους να εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την χρεοκοπία.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση από την Ελλάδα των εκπροσώπων της τρόικας, νέα σενάρια περί αδυναμίας της χώρας μας να στηρίξει τις οικονομικές υποχρεώσεις της βγήκαν στην επιφάνεια.

Βασιζόμενοι στη δυσμενή εξέλιξη των έως τώρα δημοσιοποιημένων οικονομικών μεγεθών και στη ραγδαία επιδείνωση της ύφεσης (εκτιμάται ότι η ανάπτυξη θα υποχωρήσει κατά 4,5% στο τέλος του έτους), οι διεθνείς επενδυτικοί όμιλοι βλέπουν σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Δείχνουν μάλιστα, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα τη Realnews, να μη λαμβάνουν υπόψη τις δηλώσεις περί προόδου της χώρας που έκναν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ή τους επαίνους του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και τον δρόμο της θα ακολουθήσει και η Ισπανία», ανέφερε ο πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους συναλλάγματος στον κόσμο, της FX Concepts, Τζον Τέιλορ, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο Τζίμι Ρότζερς της Rogers Holdings με έδρα τη Σιγκαπούρη δίνει ακόμη μεγαλύτερη έκταση στο θέμα. Θεωρεί πως τα χρέη της Ελλάδας θα πάρουν στον λαιμό τους και το ευρώ!www.newsbeast.gr/greece/arthro/30721/nea-senaria-tromou/
Από το Blogger.