google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Με το υφυπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε η ΕΝΑΕ - epiruschannel.gr

Με το υφυπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε η ΕΝΑΕ

 
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και από μεριάς του Υπουργού υπήρξε δέσμευση για αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων και για καλύτερη συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση όλων των δυσλειτουργιών που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη μεταβατική περίοδο εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Εκφράσαμε στον Υφυπουργό Εσωτερικών» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου,που παρέστη στη συνάντηση, «τις ανησυχίες μας για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των Νομαρχιών, η οποία δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην αντιμετώπιση των αναγκών μας. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει, το συντομότερο δυνατόν, αναπλήρωση των όποιων οφειλομένων ποσών, ώστε να καλύψουμε τις λειτουργικές μας ανάγκες και να αποπληρώσουμε μελέτες και έργα που έχουμε εντάξει στα προγράμματά μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα «προικισθούν» οι νέοι θεσμοί με τεράστια χρέη, τα οποία θα είναι εμπόδιο στη μετέπειτα λειτουργία τους. Εκφράσαμε, επίσης, τον έντονο προβληματισμό μας για την πορεία εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης, δηλώνοντας παράλληλα τη βούλησή μας να στηρίξουμε την Κυβέρνηση για την καλύτερη υλοποίηση του Καλλικράτη και την ελαχιστοποίηση των όποιων προβλημάτων προκύψουν. Επιδιώκουμε την καλύτερη συνεργασία διότι στόχος μας είναι να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες κατά την περίοδο μετάβασης στα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αυτήν μας τη διάθεση θα την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Από το Blogger.