google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δ. Σιαμόπουλος: Στήριξη σε Παπαβασιλείου & Κόκλα, "άδειασε" Τσιανάκα, αιχμές για Πιτούλη & Γιαννούλη, εγκώμιο σε Καχριμάνη - epiruschannel.gr

Δ. Σιαμόπουλος: Στήριξη σε Παπαβασιλείου & Κόκλα, "άδειασε" Τσιανάκα, αιχμές για Πιτούλη & Γιαννούλη, εγκώμιο σε Καχριμάνη

Υποψήφιοι δήμαρχοι και με την επίσημη στήριξη της ΝΔ είναι από σήμερα ο Γιώργος Παπαβασιλείου στο δήμο Αρταίων και ο Γιάννης Κόκλας στο δήμο Νικολάου Σκουφά.
Την ανακοίνωση έκανε σήμερα, από τα γραφεία της ΝΟΔΕ στην Αρτα, ο Δημήτρης Σιαμόπουλος.
Όπως τόνισε ο αναπληρωτής γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και υπεύθυνος για την Ήπειρο στην απόφαση στήριξης του κ. Παπαβασιλείου σημαντικό ρόλο έπαιξε το αποτέλεσμα του γκάλοπ που διενεργήθηκε, το οποίο του έδινε «ποσοστό νίκης». Δεν αναφέρθηκε ωστόσο σε περαιτέρω λεπτομέρειες της δημοσκόπησης.
"Ελπίζω η Άρτα στο πρόσωπο του Νομάρχη να βρει το Δήμαρχο που της αξίζει", τόνισε.
Ταυτόχρονα, ο κ. Σιαμόπουλος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν πρόκειται να δώσει στήριξη σε κανέναν από τους υποψηφίους δημάρχους στους δήμους Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου, όπως είπε, συγκροτούνται  πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια.
«Η ΝΔ αφήνει την κοινωνία ν’ αποφασίσει για τον αξιότερο, σεβόμενη τις ανάγκες της», ανέφερε.
"Αδειασαν" τον Τσιανάκα γιατί  ήταν "κομματική υποψηφιότητα
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απόσυρση της υποψηφιότητας του νομαρχιακού συμβούλου και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Γιώργου Τσιανάκα από τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέμενε το χρίσμα του κόμματος για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.
Σημειώνεται, ότι η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Τσιανάκα θεωρούνταν βέβαιοι από κύκλους του κόμματος στην Αρτα.
«Ήταν μία καθαρή κομματική υποψηφιότητα αυτό δεν ήταν όμως στην αντίληψη που ήθελε η ΝΔ. Έχουμε απόλυτη επικοινωνία μαζί του. Εξηγήθηκε ότι είναι ελεύθερο το πεδίο αν θέλει να συγκροτήσει σ’ αυτό το πνεύμα ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα που θα κινηθεί, μιας και υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι, χωρίς στήριξη. Και έχω τη διαβεβαίωσή του ότι αυτό δεν τον ενδιέφερε γι’ αυτό και αποχωρεί», υποστήριξε ο κ. Σιαμόπουλος.
Τι είπε για Πιτούλη και Γιαννούλη
Με αιχμές ήταν οι δηλώσεις του αναπληρωτή γραμματέα τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ για τις υποψηφιότητες του Στάθη Γιαννούλη στο δήμο Νικολάου Σκουφά και του Θωμά Πιτούλη στην Ηγουμενίτσα.
«Σε δύο περιπτώσεις στην Ήπειρο, στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στο Δήμο Αράχθου έγιναν με το Θωμά Πιτούλη και τον Στάθη Γιαννούλη αρκετές συζητήσεις πολύ νωρίς. Το περιεχόμενο δεν έχει αξία, πήραν αποφάσεις όμως προσωπικές. Θέλησαν να μην κατανοήσουν αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και ακολουθούν μία ανεξάρτητη πορεία οι ίδιοι. Και αυτό εγώ το σέβομαι», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πολιτική η μάχη για την περιφέρεια, όχι & στους δήμους
Ο κ. Σιαμόπουλος χαρακτήρισε «Πολιτική μάχη τις εκλογές για την Περιφέρεια, ενώ  όπως είπε η μάχη στους Δήμους θ α «πρέπει να έχει τη διάσταση της κοινωνίας», γι αυτό και η ΝΔ επιλέγει «πολυσυλλεκτικά και όχι κομματικά ψηφοδέλτια». Εξαίρεσε ωστόσο του τρεις μεγάλους δήμους της χώρας.
«Όπου το ζητήσουν οι υποψήφιοι οι οποίοι βρίσκονται πιο κοντά στις αντιλήψεις μας θα υπάρχουν στηρίξεις ή όχι στηρίξεις. Έτσι έγινε και στην Άρτα και σ’ όλη την Ήπειρο» είπε.
Για τα «αντάρτικα»
Ερωτηθείς πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ τυχόν «αντάρτικα» ψηφοδέλτια στο νέο Δήμο Αρταίων, ο κ. Σιαμόπουλος  υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν θεωρεί ότι κάθε ανεξάρτητη ή άλλη υποψηφιότητα λειτουργεί «αντάρτικα» στο χώρο της ΝΔ. «Δεν αντιμετωπίζουμε με αυτή τη λογική την Αυτοδιοίκηση", είπε.
«Θα εξελιχθεί σε Πατριάρχη της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης ο Καχριμάνης»
Ο κ. Σιαμόπουλος αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα Αλέκου Καχριμάνη τονίζοντας ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου «είναι ένας αγωνιστής Νομάρχης κι όταν εκλεγεί περιφερειάρχης θα εξελιχθεί σε Πατριάρχη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, θα δώσει περιεχόμενο σ’ ένα θεσμό που η πολιτεία δεν έχει δώσει».
Σ. Αναγνωστάκη
http://www.epiruschannel.gr/node/2305
Από το Blogger.