google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ στην Ηπειρο - epiruschannel.gr

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ στην Ηπειρο

Τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων στην Ήπειρο, στους οποίους προσφέρει στήριξη η ΝΔ, ανακοίνωσε σήμερα  το μεσημέρι από τα Ιωάννινα ο Δημήτρης Σιαμόπουλος. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι επικεφαλής των δήμων Κόνιτσας, Μετσόβου και Φιλιατών, όπου ο δήμαρχος Σαγιάδας Βαγγέλης Μάστορας απέσυρε τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά του για προσωπικούς λόγους.
Ο αναπληρωτής γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ υποστήριξε γι’ άλλη μια φορά – όπως και χθες στην Αρτα- ότι για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οι εκλογές για την Περιφέρεια αποτελούν «πολιτική μάχη», κάτι που δεν ισχύει για την εκλογική μάχη στους Δήμους, όπου θα έχει καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, με κατάρτιση ανοιχτών πολυσυλλεκτικών ψηφοδελτίων.
Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για «Καλλικράτη»
Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για το νόμο Καλλικράτη, υποστηρίζοντας ότι των εξελίξεων στην Τοπική αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί γενναίες μεταρρυθμίσεις στην Κεντρική εξουσία.
«Ρίχνει στη θάλασσα την αυτοδιοίκηση και απαιτεί από τους Αυτοδιοικητικούς να κολυμπήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το χωροταξικό του Καλλικράτη ο κ. Σιαμόπουλος έφερε ως παράδειγμα το Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, όπου, όπως είπε, όλοι θεωρούν ότι ανήκει στην Αρτα, οι πολίτες ζητούν την ένταξή τους στην Αρτα, και όμως δεν ελήφθη υπόψη το αίτημα από την κυβέρνηση, εκφράζοντας την ευχή ότι τέτοια προβλήματα θα ξεπεραστούν στο μέλλον. Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο νέος διευρυμένος δήμος Δωδώνης είναι ένας δήμος γύρω από το βουνό, ο οποίος δεν χαρακτηρίστηκε ορεινός.
«Ηθελαν να κάνουν κομματική κοπτοραπτική, που θα βόλευε το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.
Αν και ο κ. Σιαμόπουλος παραδέχθηκε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ είχε πολλά κακώς κείμενα για τα οποία ασκείται κριτική και στο εσωτερικό του κόμματος της αντιπολίτευσης, ισχυρίστηκε ότι για την Αυτοδιοίκηση υπήρξαν «σπουδαίες στιγμές». Όπως είπε, η αυτοδιοίκηση βίωσε την καλύτερη της εποχή, επί διακυβέρνησης Ν.Δ., η οποία εμπράκτως την στήριξε με προγράμματα και πόρους, σε αντίθεση με την παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καρατομεί τους πόρους της Αυτοδιοίκησης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση του προγράμματος ΄΄ΘΗΣΕΑΣ΄΄, την μείωση των πόρων στο πρόγραμμα ΣΑΤΑ και του Πρόγραμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
«Αυτή είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη του νέου μοντέλου Αυτοδιοίκησης;», αναρωτήθηκε ο υπεύθυνος της ΝΔ για την Ηπειρο..
Ο κ. Σιαμόπουλος αναφέρθηκε και στην πρόταση Σαμαρά να ψηφίζουν οι πολίτες ξεχωριστά για δήμαρχο και ξεχωριστά για δημοτικούς συμβούλους, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δινόταν η δυνατότητα να εκλεγούν αξιότερα στελέχη στα Δημοτικά συμβούλια.
«Η πρόταση έπεσε στο κενό. Το ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρθηκε εντελώς αλαζονικά», συμπλήρωσε.
Στο νομό Ιωαννίνων η ΝΔ παρέχει στήριξη στους δήμους:
  • Ιωαννιτών, στο δήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα.
  • Πωγωνίου, στο σημερινό δήμαρχο Άνω Καλαμά  Φάνη Στεργίου και
  • Ζίτσας, στο δήμαρχο Πασσαρώνος Σάκη Βλέτσα.
Ενώ για τους δήμους Ζαγορίου και Δωδώνης, όπου κατέρχονται δύο υποψήφιοι  που προέρχονται από τους κόλπους της ΝΔ ο κ. Σιαμόπουλος υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν προσφέρει στήριξη, «αφήνοντας την κοινωνία να κρίνει τον αξιότερο».
Αντίστοιχα, στήριξη δεν δίνεται δήμο Βορείων Τζουμέρκων, όπου σύμφωνα με τον κ. Σιαμόπουλο τα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ συμμετέχουν σε ανεξάρτητους συνδυασμούς.
Υπενθυμίζεται, ότι στους δήμους:
  • Ζαγορίου από τη ΝΔ έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για το δημαρχιακό αξίωμα ο δήμαρχος Τύμφης Γιώργος Σουκουβέλος και ο πρόεδρος της κοινότητας Παπίγκου Λεωνίδας Τσουμάνης.
  • Δωδώνης, επικεφαλής ψηφοδελτίων είναι ο δήμαρχος Λάκκας Σουλίου Χρήστος Ντακαλέτσης και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ιωάννης Μπάρκας.
Στο νομό Πρέβεζας, η ΝΔ στηρίζει στους δήμους:
  • Πρέβεζας, τον πολιτικό μηχανικό Στέργιο Γιαννάκη, που σύμφωνα με τον κ. Σιαμόπουλο ήρθε πρώτος με διαφορά στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το κόμμα.
  • Πάργας, το δήμαρχο Φαναρίου Αντώνη Νάστα και
  • Ζηρού, το δήμαρχο Φιλιππιάδας Δημήτρη Γιολδάση.
Στο νομό Θεσπρωτίας, εκτός από το δήμο Φιλιατών, όπου ακόμη δεν έχει ληφθεί η σχετική απόφαση μετά και την απόσυρση της υποψηφιότητας Βαγγέλη Μάστορα, το κόμμα της Αξιωματικής στηρίζει στους δήμους:
  • Ηγουμενίτσας, το Νομάρχη Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα
  • Σουλίου, τον δήμαρχο Αχέροντα, Αθανάσιο Παππά.
Για το νομό Αρτας, όπως γράψαμε και χθες, στήριξη πήραν μόνον ο Γιώργος Παπαβασιελίου για το δήμο Αρταίων και Γιάννης Κόκλας για το δήμο Νικολάου Σκουφά. Βλέπε σχετικό ρεπορτάζ: Δ. Σιαμόπουλος: Στήριξη σε Παπαβασιλείου & Κόκλα, "άδειασε" Τσιανάκα, αιχμές για Πιτούλη & Γιαννούλη, εγκώμιο σε Καχριμάνη.
Σοφία Αναγνωστάκη
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.