google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συνεχίζει να βάζει εμπόδια στην ... Ιόνια o δήμαρχος Ξηροβουνίου! - epiruschannel.gr

Συνεχίζει να βάζει εμπόδια στην ... Ιόνια o δήμαρχος Ξηροβουνίου!

Τις ενστάσεις των δημάρχων και ειδικά του δημάρχου Ξηροβουνίου σε ότι αφορά την παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού επιχείρησε να κάμψει σε σημερινή σύσκεψη που είχε στον Αμμότοπο με τους δημάρχους Ξηροβουνίου, Ανωγείου, Φιλιππιάδας και Κομποτίου, η Δήμητρα Γεωργακοπούλου -Μπάστα.
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου ζήτησε από όλους τους δημάρχους να πάψουν να βάζουν εμπόδια και να συνεργαστούν, παραχωρώντας άμεσα τις δημοτικές εκτάσεις για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού.
«Δεν πρέπει να βάζουμε εμπόδια σε ένα τέτοιο αναπτυξιακό έργο γιατί δεν περιορίζεται στα όρια της περιφέρειας Ηπείρου αλλά, είναι εθνικής σημασίας. Θα πρέπει να παραχωρηθούν άμεσα οι δημοτικές εκτάσεις», τόνισε η Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα.
Ωστόσο, ο δήμαρχος Ξηροβουνίου Κώστας Κοσμάς συνεχίζει να έχει αντιρρήσεις και ζητάει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του δημοσίου για την απαλλοτρίωση δημοτικών εκτάσεων.
Για την ακρίβεια απαιτεί από την κυβέρνηση να δεσμευθεί για την κατασκευή  κόμβου και παράπλευρων δρόμων, αλλά και νέων γεωτρήσεων για την ύδρευση  των Δ.Δ. Καμπής και Αμμοτόπου (οι παλιές βρίσκονται σε εκτάσεις που θα παραχωρηθούν)  προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις του.
Απ’ ότι φάνηκε από τη συνάντηση οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σε μια προσπάθεια να βρεθούν άμεσα κοινωνικά αποδεκτές λύσεις και να πεισθούν κάποιοι δήμαρχοι για τη σημασία του έργου για την περιοχή.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκε προς τους δημάρχους να προσκαλέσει και πάλι τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, Σέριο Λαμπρόπουλο, να επισκεφτεί την περιοχή για να συζητήσει και να εξετάσει τα αιτήματα τους.
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.