google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oι «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης στις 21 Ιουλίου από το θέατρο Νέου Κόσμου - epiruschannel.gr

Oι «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης στις 21 Ιουλίου από το θέατρο Νέου Κόσμου

Μια από τις πιο δημοφιλείς σωζόμενες τραγωδίες οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη ανεβαίνει στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης από το θέατρο Νέου Κόσμου την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.
Στο ρόλο της Εκάβης, η Λυδία Κονιόρδου. Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Παντελής Μπουκάλας και τη σκηνοθεσία ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας. Τιμή εισιτηρίου 22 € για ενήλικες και 15 € παιδικό - φοιτητικό. Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α και Εργατικής Εστίας.
Το έργο
"Τα δεινά του πολέμου και η συμφορά της προσφυγιάς δεν έχουν εγκαταλείψει την ανθρωπότητα από τον καιρό του τρωικού πολέμου μέχρι σήμερα και, δυστυχώς, δεν γνωρίζουν γεωγραφικά σύνορα. Κάθε εξουσία που ασκείται με αλαζονεία είχε, έχει και θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.
Ο Ευριπίδης, στα 415 π.Χ., επιλέγει να μιλήσει για όλα αυτά μέσα από τη ματιά των αιχμάλωτων γυναικών της Τροίας, που ετοιμάζονται, σκλάβες πια, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να ακολουθήσουν τους νικητές Έλληνες σε μια νέα, άγνωστη πατρίδα. Η οξύτητα της καταγγελίας παράλληλα με τη συγκινητική ποιητική ευαισθησία, αναδεικνύουν το έργο σε ένα από τα αριστουργήματα όχι μόνο του αρχαίου δράματος, μα και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς".
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.