google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: "Πολιτική επιλογή" η ιδιωτικοποίηση της "ΔΩΔΩΝΗ". Καθησυχάζουν...προς άγρα ψήφων | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: "Πολιτική επιλογή" η ιδιωτικοποίηση της "ΔΩΔΩΝΗ". Καθησυχάζουν...προς άγρα ψήφων | epiruschannel.gr

Επίθεση στην κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό προσωπικά, τους προέδρους των ΕνώσεωνΣυνεταιρισμών και τα κομματικά στελέχη του νομού για τους χειρισμούς τους στο θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ εξαπολύει, με ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, χαρακτηρίζοντας «πολιτική επιλογή» την επιχειρούμενη από την ΑΤΕ αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ιωαννίνων υποστηρίζει ότι τόσο ο "διορισμός κομματικών στελεχών στις καίριες θέσεις διοίκησης" της ΔΩΔΩΝΗ, όσο και η απόπειρα μείωσης του εισκομιζόμενου αγελαδινού γάλακτος "εξυπηρετεί" την ιδιωτικοποίηση της βιομηχανίας.

Καταγγέλλει μάλιστα τόσο τους προέδρους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών όσο και τα κυβερνητικά στελέχη ότι προσπαθούν να ωραιοποιήσουν προεκλογικά την κατάσταση, προς άγρα ψήφων.

«Οι «καθησυχαστικές» αναφορές κυβερνητικών στελεχών, καθώς και των Προέδρων των Ενώσεων Συνεταιρισμών για λογαριασμό του «κρυπτόμενου» Διοικητή της ΑΤΕ, με τον τρόπο που έγιναν εντάσσονται σε μια ακόμη προσπάθεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για αρπαγή ψήφων στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ.

Παράλληλα, η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό, αλλά και την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για εφαρμογή ενός άκρατου σοσιαλιστικού νεοφιλελευθερισμού, αλλά και για «βαρβαρότητα» με άμεσες επιπτώσεις σε εργαζόμενους και αγρότες.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει, έμπρακτα, περαιτέρω τη ΔΩΔΩΝΗ και να μην την ιδιωτικοποιήσει ζητώντας από τον υπουργό Οικονομίας, αλλά και τον Γ. Παπανδρέου προσωπικά, να αναλάβουν τη συγκεκριμένη δέσμευση.

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ έχει ως εξής:

«Όταν προεκλογικά ο Πρωθυπουργός καλούσε τον Ελληνικό λαό να επιλέξει ανάμεσα σε «Σοσιαλισμό ή βαρβαρότητα», κανένας δεν φανταζόταν εννέα μήνες μετά ότι θα εφάρμοζε έναν άκρατο σοσιαλιστικό νεοφιλελευθερισμό και την πλέον σκληρή βαρβαρότητα που έχει γνωρίσει στη νεότερη ιστορία η πατρίδα μας.

Τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής την νοιώθουν κατά το πιο επώδυνο τρόπο εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι. Εξαίρεση δεν αποτελούν και οι αγρότες μας, που βλέπουν καθημερινά να μειώνεται το εισόδημά τους και να γίνονται έρμαια των ολιγοπωλιακών συνθηκών που αναπτύσσονται ραγδαία στην αγορά.

Στην Ήπειρο χρειάστηκαν ελάχιστοι μόνο μήνες για να καταρρεύσουν υποσχέσεις και προσδοκίες. Μετά το κλείσιμο της συνεταιριστικής βιομηχανίας ΣΒΕΚΗ, την σε εξέλιξη ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΙΖ, σειρά πήρε το σύμβολο της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας, η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».

Από τις πρόσφατες εξελίξεις, αποκαλύφτηκε ότι η αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, είναι πολιτική επιλογή και απασχολεί εδώ και μήνες την κρατική Αγροτική Τράπεζα.

Το σχεδιασμό αυτό εξυπηρετεί τόσο ο διορισμός κομματικών στελεχών στις καίριες θέσεις διοίκησης όσο και η απόπειρα μείωσης του εισκομιζόμενου αγελαδινού γάλακτος.

Οι «καθησυχαστικές» αναφορές κυβερνητικών στελεχών, καθώς και των Προέδρων των Ενώσεων Συνεταιρισμών για λογαριασμό του «κρυπτόμενου» Διοικητή της ΑΤΕ, με τον τρόπο που έγιναν εντάσσονται σε μια ακόμη προσπάθεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για αρπαγή ψήφων στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται.

Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ., άλλα να τάζει, άλλα να ανακοινώνει και άλλα να κάνει μετά τις εκλογές. Νωπά είναι τα συνθήματα «λεφτά υπάρχουν», «δεν αυξάνουμε τα όρια ηλικίας στο συνταξιοδοτικό» και στη συνέχεια εις το όνομα του Δ.Ν.Τ. και του Μνημονίου (του οποίου το περιεχόμενο δεν γνώριζαν στο σύνολό του, ούτε αυτοί που το ψήφισαν), νομοθετεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πρακτικές, διαταράσσοντας τον κοινωνικό ιστό και πραγματοποιώντας τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές ανατροπές που έχουν γίνει ποτέ.

Η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» έχει βελτιώσει ουσιαστικά τη λειτουργία της τα τελευταία χρόνια, κατά δε την προηγούμενη πενταετία, έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού της, κρατώντας παράλληλα ακόμη και σε περιόδους κρίσης σε ικανοποιητικά επίπεδα τις τιμές παραγωγού και καταναλωτή.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οφείλει έμπρακτα να ενισχύσει περαιτέρω την βιομηχανία και να μην την ιδιωτικοποιήσει. Τη συγκεκριμένη δέσμευση πρέπει να την αναλάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

Από το Blogger.