google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 "Μπαλάκι" οι ευθύνες για την άρση του αποκλεισμού του δρόμου προς το ΧΥΤΑ . Σε αδιέξοδο οι συναντήσεις! | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

"Μπαλάκι" οι ευθύνες για την άρση του αποκλεισμού του δρόμου προς το ΧΥΤΑ . Σε αδιέξοδο οι συναντήσεις! | epiruschannel.gr

«Μπαλάκι» μεταξύ Εισαγγελέα Ιωαννίνων και Περιφέρειας Ηπείρου έχουν γίνει οι αρμοδιότητες για την άρση του αποκλεισμού του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ του Ελληνικού. Με τη ΔήμητραΓεωργακοπούλου- Μπάστα να υποστηρίζει ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη αρχή και πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα και τον Εισαγγελέα να περιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, εντολές από την πολιτεία, τη στιγμή που το έργο κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ και το κράτος πληρώνει αποζημιώσεις για κάθε μέρα καθυστέρησης των εργασιών κατασκευή του ΧΥΤΑ στον εργολάβο- ανάδοχο.

Το πρωί ο δικαστικός λειτουργός κάλεσε εκ νέου τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα του Ελληνικού ζητώντας του γι ακόμη μια φορά να ανοίξουν το δρόμο.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν παράταση έως ότου εκδικαστούν οι προσφυγές από το ΣτΕ το Νοέμβριο, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Στο επιχείρημα ότι η γνωμοδότηση του ΣτΕ μπορεί να είναι υπέρ των κατοίκων, ο Εισαγγελέας απάντησε ότι τότε θα αναλάβει το θέμα η δικαιοσύνη.

Την πόρτα των δικαστηρίων πέρασαν το πρωί και ο δήμαρχος Μπιζανίου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να τον ενημερώσουν τον Εισαγγελέα για την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα σε αποκλεισμό της χωματερής της «Δουρούτη».

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Δήμου Μπιζανίου ανακοίνωσαν την απόφασή τους και στην Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, με την οποία συναντήθηκαν στην Περιφέρεια, ζητώντας της να παρέμβει ώστε να συνεχιστεί το έργο του ΧΥΤΑ.

«Εμείς ζητάμε από την πολιτεία να εφαρμόσει το νόμο. Να ανοίξουν δηλαδή το δρόμο για να περάσει ο εργολάβος και να κατασκευαστεί το έργο. Και το ζητάμε αυτό γιατί η χωματερή έχει άμεση σχέση με τον ΧΥΤΑ. Αν μπει ο εργολάβος να αποκαταστήσει τη χωματερή της Δουρούτης σε δύο χρόνια θα τελειώσει το έργο. Πού θα πάνε τα σκουπίδια αν δεν γίνει ο ΧΥΤΑ;» τόνισε ο Αχιλλέας Σίντος.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε η Επιτροπή Αγώνα του Ελληνικού με τον Εισαγγελέα ο κ. Σίντος ευχήθηκε «έστω και την ύστατη στιγμή να υπάρξει σύνεση ώστε να μπει ο εργολάβος και να κατασκευάσει το έργο», κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Ο δήμαρχος Μπιζανίου σε μια αποστροφή του λόγου του διερωτήθηκε αν υπάρχει πολιτεία ή όχι για να εφαρμόσει το νόμο, γιατί όπως είπε «το να λέει η Γενική Γραμματέας ότι πρέπει ο εισαγγελέας να επέμβει και ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα δεν οδηγεί πουθενά. Κάτι παρόμοιο μας είπε και ο εισαγγελέας. Νομίζω ότι δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή της πολιτείας. Το αν πρέπει να δώσει κάποιος υπουργός εντολή για να προχωρήσει το έργο δεν μας αφορά εμάς. Εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος. Η΄ υπάρχει η πολιτεία ή όχι».

Τέλος ο κ. Σίντος, αφού τόνισε κάλεσε τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην αναγκαστει το Δημοτικό συμβούλιο να υλοποιήσει την απόφασή του για αποκλεισμό της χωματερής, εις βάρος των πολιτών του Λεκανοπεδίου.

Όπως είπε: «Εμείς, απ’ ότι φαίνεται θα βρεθούμε σε δυσάρεστη θέση τη Δευτέρα να κλείσουμε τη χωματερή της Δουρούτης. Τι φταίνε οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου; Αρα κάποιοι αυτοί που έχουν τις ευθύνες θα πρέπει να απολογηθούν. Δείξαμε ανοχή, αναστείλαμε τον αποκλεισμό για 2 εβδομάδες και δώσαμε περιθώριο ακόμη μια εβδομάδα σε ένδειξη σεβασμού προς τους πολίτες από εκεί πέρα να αναλάβουν τις ευθύνες αυτοί που τις έχουν».

Από το Blogger.