google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Άκαρπες οι διαβουλεύσεις για τον ΧΥΤΑ. Ο κλήρος "πέφτει" στον Εισαγγελέα! | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Άκαρπες οι διαβουλεύσεις για τον ΧΥΤΑ. Ο κλήρος "πέφτει" στον Εισαγγελέα! | epiruschannel.gr

Την εικόνα των σκουπιδιών, που ξεχύνονται από τους κάδους αναμένεται να αντικρίσουν και πάλι οικάτοικοι του νομού Ιωαννίνων, αν ο Εισαγγελέας δεν επέμβει άμεσα για το άνοιγμα του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό.

Η προθεσμία των 15 ημερών, που έδωσε ο δήμος Μπιζανίου στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος στον εργολάβο και να συνεχίσει το έργο κατασκευής του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό παρήλθε, με τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματέως να πέφτουν στο κενό και τους κατοίκους του Ελληνικού να εμμένουν στην απόφασή τους για τη μη κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Σήμερα το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μπιζανίου συνεδριάζει εκ νέου για να οριστικοποιήσει την απόφαση, που είχε πάρει στην προηγούμενη συνεδρίασή του, για επ’ αόριστον αποκλεισμό της χωματερής.

Άλλωστε τόσο ο δήμαρχος όσο και επικεφαλής της αντιπολίτευσης είχαν ξεκαθαρίσει και τότε ότι πρόκειται για προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους ως δείγμα καλής θέλησης και όχι για υπαναχώρηση.

Στο μεταξύ, ανένδοτοι εμφανίζονται και οι κάτοικοι του Ελληνικού, διεκδικώντας σε «κοινή γραμμή» να σταματήσει «το έγκλημα που συντελείται στην περιοχή τους».

Στη χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση οι κάτοικοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αποκλεισμό του δρόμου, που οδηγεί στο ΧΥΤΑ, έως ότου αποφανθεί το ΣτΕ- 17 Νοεμβρίου- επί των προσφυγών του δήμου Κατσανοχωρίων, της Ιεράς Μονής Τσούκας και της Επιτροπής Αγώνα, για την καταλληλότητα ή μη της επιλεγμένης θέσης.

«Αναμένουμε την απάντηση της δικαιοσύνης και να γίνουν πράξη τα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά οι βουλευτές και οι τοπικοί άρχοντες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η δέσμευση του σημερινού υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου κατά την επίσκεψή του το Μάιο του 2009 στο Ελληνικό, ότι θα αξιολογηθούν οι εναλλακτικές προτάσεις όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά μέλος της Επιτροπής Αγώνας στο www.epiruschannel.gr, για να προσθέσει ότι η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης ήταν καθαρά πολιτική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αφού οι διαβουλεύσεις δεν «έπιασαν τόπο», η απόφαση, πλέον, για το τι μέλει γενέσθαι είναι αποκλειστικά θέμα του Εισαγγελέα.

Σ. Αναγνωστάκη

Από το Blogger.