google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Νομάρχης Ιωαννίνων για διόδια και κόμβο Δροσοχωρίου,μετά από απάντηση σε έγγραφό του της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Ο Νομάρχης Ιωαννίνων για διόδια και κόμβο Δροσοχωρίου,μετά από απάντηση σε έγγραφό του της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε | epiruschannel.gr

Με έγγραφο της η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. διαβεβαιώνει ότι οριστικά δεν θα λειτουργήσουν διόδια στο Δροσοχώρι, με τη μορφή που έχουν σήμερα. «Μετά από δύο χρόνια θα αρχίσει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ στις εισόδους – εξόδους να έχει ηλεκτρονικά διόδια. Σε αυτά κανένας δεν μπορεί να πει όχι. Αλλά στα διόδια του Δροσοχωρίου, ήμασταν όλοι αντίθετοι».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης σε σημερινή συνέντευξη τύπου ως προς το θέμα των διοδίων, ενώ στο δεύτερο θέμα, στο οποίο αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. είναι η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στο Δροσοχώρι, για τον οποίο σημειώνει ότι μπορεί να γίνει στη θέση «Άνω Διάβαση Γ 10» μεταξύ σήραγγας Δρίσκου και κόμβου Παμβώτιδας.

Όπως είπε ο Νομάρχης: «Αυτό βέβαια στη σημερινή συγκυρία που δεν υπάρχουν πόροι είναι μακρινό. Επιμένω και ήλθα σε επαφή, προτείνοντας ότι με πολύ λίγα χρήματα στη θέση Δροσοχώρι - που είναι οι δύο υπόγειες διαβάσεις με ύψος 4 μέτρα,- πρέπει να γίνει άμεσα ο κόμβος και παράλληλα να συνδεθεί η έξοδος στο ημικόμβο του Κουτσελιού. Η Νομαρχιακή Αρχή την ερχόμενη εβδομάδα καταθέτει στην Περιφέρεια Ηπείρου πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ, του έργου από την Αμφιθέα μέχρι το Λυκόστομο. Θεωρώ ότι είναι ώριμα πλέον τα θέματα, ώστε αντί να έχουμε ένα κόμβο και αυτόν με προβλήματα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών, να έχουμε και τον ημικόμβο του Κουτσελιού, καθώς και τη σύνδεση στο Δροσοχώρι με το Βόρειο τμήμα του Λεκανοπεδίου».

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρθηκε επίσης και στο αίτημα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για την λειτουργική σύνδεση της Εγνατίας Οδού μέχρι το Πέραμα, μέσω Λογγάδων και Αμφιθέας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια εύκολη σχετικά μελέτη, η οποία δυστυχώς, αν και είχε προταθεί, δεν εντάχθηκε προς χρηματοδότηση, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο της Άρτας.

Από το Blogger.