google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το αλβανικό υπουργείο κλείνει το ελληνικό σχολείο στο Βουλιαράτι της Βορείου Ηπείρου | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Το αλβανικό υπουργείο κλείνει το ελληνικό σχολείο στο Βουλιαράτι της Βορείου Ηπείρου | epiruschannel.gr

Η Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχία Άνω Δρόπολης Βορείου Ηπείρου «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ» καταγγέλλει την απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης να κλείσει το Ελληνικό σχολείο στο χωριό Βουλιαράτι της Βορείου Ηπείρου.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους:

«Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την «κατασκευασμένη» απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο ιστορικό σχολείο του Βουλιαρατίου, στην καρδιά της Άνω Δρόπολης.

Το εν λόγω σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, στην ατελεύτητη ροή των χρόνων, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εκμάθηση της γλώσσας μας και στη διατήρηση της παιδείας μας. Η μακραίωνη ιστορία του παραμένει ζωντανή με τα σημαντικά στελέχη και επιστήμονες που έβγαλε από τους κόλπους του και καμαρώνει σήμερα η περιοχή μας ανά τον κόσμο.

Η λειτουργία του ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, στην κοιτίδα του ελληνισμού, αποτέλεσε φάρο ελπίδας και μάθησης για τους Ανωδροπολίτες και μη. Έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στην αναζωογόνηση της περιοχής μας, κρατώντας ακόμη αναμμένη τη δάδα του Ελληνισμού.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου εμποδίζει πλέον συμφέροντα κάποιων κύκλων εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Με μεθοδευμένες ενέργειες και με τους «δήθεν» νόμους της η αλβανική κυβέρνηση στοχεύει στον αφανισμό της Άνω Δρόπολης. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει περίεργα παιχνίδια εις βάρος της περιοχής μας και δεν θα κωφεύσουμε σε θέματα μείζονος σημασίας για τον τόπο μας.

Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας της Αλβανίας να ακυρώσει την ληφθείσα απόφαση δίνοντας την ευκαιρία στο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης να συνεχίσει την προσφορά της μάθησης στα παιδιά της επαρχίας μας.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις αρχές και τους ιθύνοντες, ότι ενωμένοι θα αγωνιστούμε για να μην πραγματοποιηθούν σχέδια σκοτεινών κύκλων που στοχεύουν στον εκπαιδευτικό μαρασμό της περιοχής μας.

Δηλώνουμε ότι, εάν υπάρξει αδιαφορία επιλύσεως του θέματος εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων φορέων θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια.

Από το Blogger.