google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κινδύνευσε σκάφος αναψυχής, χθες, ανοιχτά της Πρέβεζας! | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Κινδύνευσε σκάφος αναψυχής, χθες, ανοιχτά της Πρέβεζας! | epiruschannel.gr

Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, όταν ελήφθη κλήση κινδύνου από το σκάφος αναψυχής "CEBINE" σημαίας Δανίας, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πρέβεζας και σε απόσταση περίπου 16 ναυτικά μίλια από τις βορειοδυτικές ακτές της Λευκάδας.

Στο σκάφος επέβαινε ένας αλλοδαπός, ο οποίος ανέφερε ότι είχε περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έπνεαν βορειοδυτικοί άνεμοι 7 μποφόρ.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν για παροχή συνδρομής πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος από Λευκάδα και Πρέβεζα, καθώς και το παραπλέον Ε/Γ - Ο/Γ "SUPERFAST XI", που εκτελούσε δρομολόγιο από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα - Ιταλία.

Το "SUPERFAST XI" προσέγγισε το σκάφος και παρέλαβε με ασφάλεια τον αλλοδαπό κυβερνήτη του, ηλικίας 53 ετών, ο οποίος αποβιβάστηκε στην Ηγουμενίτσα στις 9.39 το βράδυ, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το "CEBINE" παρασυρόταν προς Λευκάδα - Κεφαλλονιά.

Προανάκριση για το περιστατικό, κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Από το Blogger.